Израелският премиер Бенямин Нетаняху е казал вчера на Русия, че

...
Израелският премиер Бенямин Нетаняху е казал вчера на Русия, че
Коментари Харесай

Израел приема Асад да е на власт, ако Иран напусне Сирия, е казал Нетаняху на Путин

Израелският министър председател Бенямин Нетаняху е споделил през вчерашния ден на Русия, че Израел няма да пробва да смъкна от власт нейния съдружник, сирийския президент Башар ал Асад. Той обаче прикани Москва да накара иранските сили да изоставен Сирия, съобщи " Ройтерс ", като се базира на почитан израелски представител.

Нетаняху съобщи това обръщение в договаряния с съветския президент Владимир Путин, часове откакто Израел смъкна, по думите му, сирийски дрон, нахлул в неговото въздушно пространство, заяви Българска телеграфна агенция. Руснаците имат интерес режимът на Асад да е постоянен, а ние имаме интерес да прогоним иранците. Тези ползи могат да се сблъскат, а могат и да се съчетаят, съобщи израелският представител.

" Няма да подхващаме дейности против режима на Асад ", е споделил Нетаняху на Путин в Москва съгласно представителя. Друг представител на Нетаняху отхвърли министър председателят да е казвал това на Путин.

По думите на първия представител Русия работи по това да отдалечи иранските сили от Голанските възвишения и е предложила те да бъдат държани на 80 км от там. Израел обаче желае те и подкрепяните от Техеран милиции напълно да изоставен Сирия.

Сирийската противовъздушна защита отблъсна през вчерашния ден израелско ракетно нахлуване против позиции на армията в югозападната част на Сирия, покрай Голанските възвишения, заяви сирийската държавна организация САНА, представена от Франс прес. " Авиацията на израелския зложелател изстреля ракети по няколко позиции на армията " в провинция Кунейтра, причинявайки материални вреди, уточни САНА.

Пресслужбата на израелската войска заяви, че е нанесла удари по три военни поста в Сирия в отговор на прелитането на сирийски безпилотен аероплан на израелска територия, съобщи ТАСС.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР