Израелският премиер Бенямин Нетаняху е изразил пред руския президент Владимир

...
Израелският премиер Бенямин Нетаняху е изразил пред руския президент Владимир
Коментари Харесай

Нетаняху към Путин: Ще продължим с ударите в Сирия

Израелският министър председател Бенямин Нетаняху е изразил пред съветския президент Владимир Путин съболезнования за гибелта на 15-те съветски военнослужещи, чийто аероплан бе свален нощес край сирийския бряг на Средиземно море.

Обвинявайки Сирия за случилото се, Нетаняху е изразил подготвеност да изпрати в Москва командващия на израелските Военновъздушни сили и да даде цялата налична информация за случая.

Руският аероплан " Ил-20 " беше простъпка свален от ракета на сирийската въздушна защита, която отразявала офанзива на 4 израелски изтребителя против цели в провинция Латакия. Москва упрекна израелските военни, че не са уведомили в точния момент за офанзивата и водачите им са употребявали съветския аероплан като щит. 

Израелското командване по-рано разгласи, че изтребителите са правили удари против военна инфраструктура, произвеждаща оръжия за подкрепяната от Иран ливанска формация " Хизбула ". По-късно Нетаняху съобщи пред Путин, че страната му няма да престане с сходни дейности. 

По-рано Владимир Путин дефинира случая като следствие от инцидентни условия. На Нетаняху обаче е споделил, че Русия преглежда израелските удари като посягане над сувернитета на Сирия. 

Путин даде обещание ответни дейности по обезпечаването на сигурността на съветските военни, настоящи в Сирия.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР