Израелският премиер Бенямин Нетаняху бе обвинен в корупция днес часове

...
Израелският премиер Бенямин Нетаняху бе обвинен в корупция днес часове
Коментари Харесай

Нетаняху бе обвинен в корупция часове преди среща с Тръмп

Израелският министър председател Бенямин Нетаняху бе упрекнат в корупция през днешния ден часове преди да се срещне с американския президент Доналд Тръмп, който ще разкрие в негово наличие „ договорка на века “ за Близкия изток, съобщи Си Ен Ен.

Обвиненията против Нетаняху са по три каузи за корупция, машинация и корист с доверие. Главният прокурор Авичай Манделблит внесе обвинителния акт в Ерусалимския районен съд малко откакто Нетаняху отдръпна настояването си за парламентарен имунитет, което безспорно щеше да бъде отхвърлено. Премиерът твърди, че е почтен, и дефинира следствието като „ опит за прелом “, дирижиран от левицата и медиите.

Нетаняху е първият настоящ израелски министър председател, който ще бъде изправен на съд. Датата не е избрана, само че процесът може да продължи години. По закон той не е задължен да подаде оставка, до момента в който трае процесът, само че в случай че бъде наказан, ще се раздели с поста.

При оповестяването на проекта за Близкия изток Тръмп и Нетаняху ще бъдат един до друг – двама политици, които са обект на повдигнати обвинявания. „ В този предопределен час за израелския народ, когато съм в Съединени американски щати на историческа задача да очертая окончателните граници на Израел и да подсигурявам нашата сигурност за генерации напред, стартира циркът с отнемането на имунитета ми “, написа Нетаняху във Facebook малко преди повдигането на формалното обвиняване.

Планът на Тръмп за Близкия изток планува съгласно изтеклите информации признание за израелски на всички окупирани през 1967 година територии, отвод от основаване на палестинска страна, само че опазване на лимитирана палестинска автономност, както и финансова помощ за палестинците от 50 милиарда $, която би трябвало да бъде платена основно от богатите страни в Персийския залив. Палестински представители отхвърлиха предплатено проекта неа Тръмп, като го дефинираха като „ израелски проект в американска опаковка “

След късото си посещение във Вашингтон Нетаняху ще отлети за Москва, където на следващия ден ще изложи пред съветския президент Владимир Путин същността на американския проект. Руското президентство твърди, че не знае нищо за него, и за това не желае да показва отношение.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР