Израелският посланик в Германия Рон Просор предупреди за бъдещи ответни

...
Израелският посланик в Германия Рон Просор предупреди за бъдещи ответни
Коментари Харесай

Израелският посланик в Германия предупреди за бъдещи удари по ирански военни съоръжения

Израелският дипломат в Германия Рон Просор предизвести за бъдещи ответни удари по ирански военни уреди, оповестява Българска телеграфна агенция.

Израел не би атакувал цивилни цели, макар че офанзивите на Техеран сигурно са били ориентирани към цивилни цели, сподели Просор пред немската телевизия „ Велт “.

Израелският отговор ще е „ против военните уреди на моллите и аятоласите “, сподели Просор. Той добави, че Израел би трябвало да реагира. Важно е за района, че това въздържане е „ доста ясно “.

Посланикът отхвърли да даде повече елементи, като съобщи, че по кое време, къде и по какъв начин ще се организира контраударът ще се реши от военния кабинет. Той прикани съдружниците на Израел да проявят схващане за израелската позиция и да наложат по-строги наказания на Иран.

Докато Израел слушаше съдружниците си, той трябваше да реагира на непровокираната иранска офанзива с повече от 300 ракети, които имаха за цел да убият израелски жители, сподели Просор.

Иран извърши офанзивата през уикенда с повече от 300 ракети, крилати ракети и дронове. Израел и съюзническата защита прехвана съвсем всичкия приближаващ огън.

Иран оправдава офанзивата си като отговор на удара по иранското консулство в сирийската столица Дамаск, за който се счита, че е осъществен от Израел. При удара починаха двама ирански генерали и петима офицери.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР