Израелският парламент гласува за провеждането на нови парламентарни избори само

...
Израелският парламент гласува за провеждането на нови парламентарни избори само
Коментари Харесай

В Израел ще има нови избори, след като през април беше проведен вот

Израелският парламент гласоподава за провеждането на нови парламентарни избори единствено месеци след вота през април - невиждан ход по самодейност на премиера Бенямин Нетаняху, който се пробва да остане на власт макар неуспеха си да образува съдружно държавно управление, съобщи БГНЕС.
Депутатите гласоподаваха със 74 на 45 гласа " за " в поддръжка на разпускането на Народното събрание и насрочиха датата на изборите за 17 септември. Вотът беше предизвикан от невъзможността на Нетаняху да подписа съглашение за коалиция, макар че личната му партия " Ликуд " – дружно с поддръжниците си от десните и религиозните политически обединения, завоюваха болшинство на изборите на 19 април.
Бившият министър на защитата Авигдор Либерман саботира съглашението като отхвърли да се включи в обединението с неговата националистическа партия " Наш дом Израел ", която получи пет депутатски мандата. Това принуди Нетаняху да упорства за провеждането на нови избори, с цел да избегне най-големия си призрачен сън – израелския президент Реувен Ривлин да избере нов министър председател, който да направи нов опит да образува кабинет.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР