Израелският министър-председател Нафтали Бенет обвини Иран, че е откраднал вътрешни

...
Израелският министър-председател Нафтали Бенет обвини Иран, че е откраднал вътрешни
Коментари Харесай

Израелският премиер: Иран е откраднал документи на МААЕ, за да избегне ядрени проверки

Израелският министър-председател Нафтали Бенет упрекна Иран, че е откраднал вътрешни отчети на нуклеарния контрол на Организация на обединените нации в границите на проект за подготовка на способи за отбягване на инспекции на нуклеарната му стратегия.

Нито Техеран, нито Международната организация за атомна сила (МААЕ) дадоха отговор неотложно на настояванията за коментар по отношение на обвиняванията, които наподобява са част от израелската акция за обезсърчаване на огромните сили да възобновят съглашението за иранската нуклеарна стратегия от 2015 година в границите на спрените договаряния във Виена.

" Иран е откраднал класифицирани документи (на МААЕ) и е употребявал тази информация, с цел да заобикаля систематично нуклеарните инспекции ", съобщи Бенет в обява в обществените мрежи, която включваше подборка от хипотетични откраднати файлове, някои от които преведени на британски език.

" Откъде знаем? Защото се сдобихме с проекта за машинация на Иран ", продължава Бенет.

Помощник на Бенет съобщи, че последното изказване се отнася до публикуването от израелските шпиони през 2018 година на това, което съгласно тях е загадка сбирка от документи, конфискувани в Иран и свързани с неговите нуклеарни планове. Техеран назова този по този начин наименуван " Атомен списък " имитация.

Бенет цитира ирански чиновник на защитата, който написа в хипотетичните документи, че " рано или късно те (МААЕ) ще ни попитат и ще би трябвало да имаме изчерпателна прикриваща история за тях ".

Иран твърди, че нуклеарната му стратегия е мирна. Израел, Вашингтон и МААЕ от дълго време са декларирали ясно, че съгласно тях Иран е имал координирана стратегия за нуклеарни оръжия до 2003 година

МААЕ прекара повече от десетилетие в следствие на предходните действия на Иран и в този момент още веднъж търси отговори за произхода на урановите частици, открити в три недекларирани обекта. Отделно от това Съединените щати и пет други сили водят договаряния с Иран за възобновяване на съглашението от 2015 година, което някогашният американски президент Доналд Тръмп изостави, считайки го за неефективно.

Израел не е страна в тези договаряния, само че има известно въздействие върху задграничните сили. " Ние споделяме: Това не е добра договорка и няма да има злополука, в случай че не бъде подписана ", съобщи израелският външен министър Яир Лапид пред радиостанция 103 FM в Тел Авив. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР