Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху ще пътува до Съединените щати този

...
Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху ще пътува до Съединените щати този
Коментари Харесай

Нетаняху ще посети САЩ, без да се срещне с Байдън

Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху ще пътува до Съединените щати този месец, оповестиха от офиса му, като не се чака той да се срещне с президента Джо Байдън съобщи Агенция Франс Прес.


Планираното посещаване ще бъде първото пътешестване на Нетаняху до дългогодишния съдружник на Израел - Съединените щати, след преизбирането му в края на предходната година.

Израелският министър председател би трябвало да кацне в Сан Франциско на 18 септември за срещи в Силициевата котловина, преди да се насочи към Ню Йорк, където ще участва на Общото заседание на Организация на обединените нации, се споделя в изказване на неговата канцелария.

Говорител на Нетаняху съобщи, че няма проекти за срещи с американски публични лица по време на пътуването, което е необикновен случай за гостуващите израелски водачи.

Байдън разкритикува промяната в правосъдната система, която твърдо дясното държавно управление на Нетаняху организира и която критиците дефинират като опасност за демокрацията в Израел.

Президентът на Съединени американски щати неотдавна одобри израелския президент Исаак Херцог, който има най-вече церемониална роля.

Нетаняху обаче към момента не е бил поканен в Белия дом, откакто се върна на власт през декември оглавявайки държавно управление, което Байдън дефинира като " една от най-екстремистките " администрации в историята на Израел.

През юли Белият дом съобщи, че Байдън и Нетаняху " ще се срещнат в Съединени американски щати по-късно тази година ", без да даде повече детайлности./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР