Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху отново изключи прекратяване на огъня, докато

...
Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху отново изключи прекратяване на огъня, докато
Коментари Харесай

Нетаняху казва, че няма прекратяване на огъня, докато пленниците не бъдат освободени, отворен за „малки паузи“

Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху още веднъж изключи преустановяване на огъня, до момента в който Хамас не освободи пленниците си в Газа, само че даде знак за готовността си за „ дребни тактически паузи “ на разрешават придвижването на хора и помощ.

„ Няма да има преустановяване на огъня, общо преустановяване на огъня в Газа без освобождението на нашите заложници. Що се отнася до тактическите дребни паузи, час тук, час там – имали сме ги и преди “, сподели Нетаняху в изявление за ABC News в понеделник.

Продължете да четете

лист от 4 продукта „ По-евтино от бирата “: Цените на метамфетамин в Лаос внезапно падат, защото хаосът в Мианмар подхранва търговията Израел нападна медицинския комплекс Насър в град Газа Войната сред Русия и Украйна: Списък с основни събития, ден 622 Газа е изгубила 61 % от работните места заради войната сред Израел и Хамас, споделя организация на Организация на обединените нации завършек на списъка

„ Предполагам, че ще проверим събитията, с цел да позволим на артикули, филантропични артикули да влязат, или на нашите заложници, обособени заложници, да изоставен. Но не мисля, че ще има общо преустановяване на огъня. “

Коментарите на Нетаняху идват в миг, когато Израел е изправен пред възходящ интернационален напън да спре бомбардировките си над Газа, които бяха стартирани в отговор на офанзивите на Хамас от 7 октомври, при които израелските публични лица споделят, че са умъртвили минимум 1405 души, най-вече цивилни.

В понеделник генералният секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутериш прикани за незабавно преустановяване на огъня, предупреждавайки, че анклавът се е трансформирал в „ гробище за деца “.

Съединените щати, най-близкият съдружник на Израел, притиснаха Нетаняху да се съгласи на „ филантропични паузи “, с цел да разреши помощ в анклава, само че поддържаха опозицията на израелския водач за цялостно преустановяване на огъня.

В понеделник израелската войска съобщи, че е „ координирана “ с Йордания за десантиране по въздух на незабавни медицински консумативи и храна в йорданска полева болница в анклава.

Поне 10 022 палестинци, в това число повече от 4100 деца, са били убити в Газа по време на едномесечната война, съгласно здравното министерство в управлявания от Хамас анклав.

В понеделник Нетаняху сподели, че загубата на какъвто и да е граждански живот е „ покруса “, само че оспори регистрирания брой на починалите, като сподели, че включва „ няколко хиляди “ палестински бойци и упрекна Хамас, че употребява популацията на Газа като човешки щит.

>

„ Това е доста мощен зложелател, само че не можем да им позволим да имат имунитет “, сподели той.

Нетаняху също допусна, че Израел ще ръководи сигурността на Газа дълго след войната.

„ Мисля, че Израел за неустановен интервал от време … ще носи общата отговорност за сигурността, тъй като видяхме какво се случва, когато нямаме тази отговорност за сигурността “, сподели Нетаняху.

„ Когато нямаме тази отговорност за сигурността, това, което имаме, е изригването на терора на Хамас в мащаб, който не можем да си представим “, добави той.

Източник: Ал Джазира и осведомителни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР