Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху одобри планове за атака срещу Рафах,

...
Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху одобри планове за атака срещу Рафах,
Коментари Харесай

Израел одобри план за атака срещу Рафах в Газа, но поддържа преговорите за примирие живи

Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху утвърди проекти за офанзива против Рафах, където 1,4 милиона разселени палестинци са потърсили заслон, като в същото време възнамерява да изпрати екип за по-нататъшно помирение договаряния в Катар след насмешка на предлагането за преустановяване на огъня от Хамас като „ неуместно “.

Съюзниците и критиците на Израел предизвестиха Нетаняху да не нахлува в Рафа, опасявайки се от всеобщи цивилни жертви, само че израелското държавно управление твърди, че регионът в южната част на Газа е една от последните замъци на Хамас, които то даде обещание да отстрани.

„ Надяваме се, че наземното навлизане в Рафах е просто блъф, с цел да могат да го употребяват като лост, с цел да реализиран нещо в договарянията. Но всичко, което Нетаняху сподели, че ще направи, той го направи, тъй че допускам, че е доста евентуално това да се случи “, сподели Лучано Закара от Центъра за проучвания в Персийския залив към Катарския университет пред смесените послания на Al Jazeera of Israel.

Хамас пр...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР