Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху изрази надежда повечето европейски държави да

...
Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху изрази надежда повечето европейски държави да
Коментари Харесай

Нетаняху иска ЕС да последва примера на САЩ

Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху изрази вяра множеството европейски страни да последват образеца на Съединени американски щати и да реалокират посолствата си от Тел Авив в Ерусалим, с което да признаят града за столица на Израел, съобщи Би Би Си.

Нетаняху направи това изявление при идването си в Брюксел за среща с висшия представител на Европейски Съюз по външната политика и сигурността Федерика Могерини, както и с европейските външни министри.

„ Ерусалим е историческата столица на Израел от 3000 години и решението на президента Доналд Тръмп за пренасяне на посолството на Съединени американски щати там не е опасност за мира, а опция за постигането на мир “, уточни министър-председателят на Израел на фона на нарасналото напрежение в района.

„ Вярвам, че всички или най-малко множеството европейски страни ще реалокират своите посолства в Ерусалим, с което ще признаят града за наша столица. По този метод те ще се ангажират с нас за сигурността, просперитета и мира “, съобщи Нетаняху.

Израел гледа на Ерусалим като на своя столица, до момента в който палестинците виждат в Източен Ерусалим столица на своята бъдеща страна. Тази част на града беше окупирана от израелците през 1967 година.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР