Израелският министър на външните работи Габи Ашкенази смята, че е

...
Израелският министър на външните работи Габи Ашкенази смята, че е
Коментари Харесай

Ще започне ли Израел да анексира Западния бряг от днес?

Израелският министър на външните работи Габи Ашкенази счита, че е малко евентуално анексирането на части от Западния бряг в сходство с мирния проект на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп да се случи на 1 юли. Този ден е посочен в съдружното съглашение сред партиите „ Ликуд “ и „ Синьо-бяло “, въз основа на което на 17 май се образува 35-ото държавно управление на еврейската страна. Информацията съобщи TACC, представена от организация " Фокус ".
" Струва ми се малко евентуално това да се случи през днешния ден ", съобщи външният министър пред армейското радио. „ Не знам дали ще бъде направено изказване по отношение на разширението на суверенитета, попитайте премиера Нетаняху “, добави той в отговор на въпрос от водещия.
Телевизионният канал I24 отбелязва, че главната конспирация е дали Нетаняху ще се възползва от опцията да стартира анексията на съображение на съдружното съглашение сред двете партии. Важно за разбирането на този въпрос е изказването на премиера от 30 юни, в което той не уточни 1 юли като датата, на която суверенитетът ще се популяризира върху 30% от Западния бряг съгласно мирния проект на Тръмп, препоръчан през януари 2020 година I24 обръща внимание на обстоятелството, че съвещание на израелския кабинет не е планувано за сряда.
На 30 юни Нетаняху, след среща с асистент държавен секретар на Съединени американски щати и специфичен представител за интернационалните договаряния, Ави Берковиц не уточни 1 юли като начална дата за разпространяването на израелския суверенитет в елементи от Западния бряг. На 29 юни Ганц се срещна с Берковиц, като, съгласно израелското държавно радио Кан, е споделил на американския емисар, че 1 юли " не е наложителна дата ", с цел да стартира анексията. Същият ден Нетаняху отвърна, че това " не зависи " от мнението на партията „ Синьо-бяло “.
Припомняме, че през декември 2016 година Съветът за сигурност на Организация на обединените нации одобри резолюция 2334 с искане да се спре строителството на обитаеми места в окупираните палестински територии. Израел отхвърли да се съобрази с наредбите на този документ.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР