Израелският министър на отбраната Йоав Галант заяви по време на

...
Израелският министър на отбраната Йоав Галант заяви по време на
Коментари Харесай

Галант: Израел ще атакува Ливан независимо от споразумението с Хамас

Израелският министър на защитата Йоав Галант съобщи по време на посещаване в щаба на Северното командване на Израелските отбранителни сили, че армията има намерение да ускори офанзивите против шиитското придвижване " Хизбула " в Ливан, без значение от очертаващата се договорка с палестинското придвижване " Хамас ".


" Планираме да увеличим огневата мощност против придвижването " Хизбула ", което не може да откри заместници на командирите, които отстраняваме. Ако в линията Газа бъде реализирана краткотрайна пауза (във военните действия), настрана ще засилим огъня на север и ще продължим, до момента в който " Хизбула " не бъде изцяло изтласкана от границата и израелските жители (в Северен Израел) не се върнат по домовете си ", съобщи Галант, представен от " Хаарец ".

Преговорите за краткотрайно помирение сред Израел и палестинското придвижване " Хамас " започнаха на 23 февруари в Париж. На 25 февруари представители на Египет, Катар, Съединени американски щати, Израел и " Хамас " се срещнаха в катарската столица Доха. След това договарящите ще се насочат към Кайро.

На 24 февруари телевизионният канал " Ал Хадат " заяви, че в Париж страните са разискали освобождението на 40 заложници, държани от бойци на " Хамас " на първия стадий, в подмяна на сред 200 и 300 палестински пандизчии, държани в израелски затвори. Според медийни източници палестинското придвижване " Хамас " се е отказало от настояванията си за евакуиране на израелските войски от линията Газа. Израел се съгласи на евакуация на жителите на анклава от юг на север, както и на унищожаване на " военните бариери ", издигнати сред северната и южната част на линията Газа./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР