Израелският министър на отбраната свиква спешна среща след убийството на

...
Израелският министър на отбраната свиква спешна среща след убийството на
Коментари Харесай

Напрежението ескалира: Израел вдигна армията си по тревога след убийството на Сюлеймани, а Иран... СНИМКИ 18+

Израелският министър на защитата привиква незабавна среща след убийството на началника на специфичните елементи на Кудс от Иранския ислямски революционен гвардейски корпус Касем Сюлеймани.

Според телевизионния канал Al-Jazeera, началникът на израелския защитителен отдел ще се срещне с ръководителите на специфичните служби и армията, с цел да оцени последствията от убийството на Сюлеймани.

Израелската войска е била сложена с нараснало внимание в северната част на страната.

Същевременно висшият водач на Иран и главнокомандващ на въоръжените сили на страната Али Хаменей назначи бригаден военачалник Исмаил Каани за пълководец на Специалните сили на Кудс.

Решението е взето след гибелта на военачалник Касим Сюлеймани вследствие на американската специфична интервенция в Багдад, предават информационните организации.

Американските военни сили нападнаха колона от иракски шиити от ал-Хашд в Багдад. Те изстреляха ракети, които удариха две коли наоколо до интернационалното летище на иракската столица.

Сред починалите е иранският военачалник Касем Сюлеймани, който е пълководец на отряда аз спецсили Ал-Кудс от Ислямския революционен гвардейски корпус. Информацията за гибелта на генерала е доказана в Иран.

Пентагонът издаде публично известие след удара в Багдад. Военното ведомство удостовери, че генералът е погубен по време на интервенция на американските спецсили.

"Със заповед на президента американските въоръжени сили започнаха решителни отбранителни дейности, с цел да защитят личния състав на Съединени американски щати зад граница, като убият Касем Сюлеймани ", се споделя в изказване на Пентагона.

Иракските публицисти разгласиха фотоси и видеоклипове от мястото на ракетната офанзива.


Снимка: Twitter, @raveenaujmaya

Служители по сигурността ускориха контрола над Зелената зона в Багдад, където се намира посолството на Съединени американски щати.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР