Израелският министър на отбраната обвини Турция, че дестабилизира региона и

...
Израелският министър на отбраната обвини Турция, че дестабилизира региона и
Коментари Харесай

Израелският министър на отбраната обвини Турция, че дестабилизира региона

Израелският министър на защитата упрекна Турция, че дестабилизира района и работи против напъните за опазване на мира. Той прикани за интернационален напън, който да докара до смяна в държанието на страната членка на НАТО, съобщи Ройтерс.

Ганц уточни като образец дейностите на Турция в Северна Сирия и в Източното Средиземноморие, както и намесата й в Либия и контактите й с Хамас. Всичко това отдалечава района от стабилността, сподели Ганц.

Израел нормално се въздържа от открити рецензии на Турция, с която поддържа търговски и дипломатически връзки макар пропалестинската позиция на държавното управление в Анкара.

Израелският министър на защитата Бени Ганц обаче разказа Турция, а също и Иран като страни, които отхвърлят насърчаването на мира и поддържат районната експанзия.

Той добави, че въпросът с Турция е доста комплициран, тъй като тя е част от алианса, съобщи Българска телеграфна агенция.

По време на видеоконференция Ганц съобщи, че би трябвало да се употребяват всички варианти разполагаем и да се направи опит за повлияване на Турция посредством интернационален напън.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР