Израелският министър на отбраната Авигдор Либерман нареди да се отворят

...
Израелският министър на отбраната Авигдор Либерман нареди да се отворят
Коментари Харесай

Израел отново отвори граничните пунктове с ивицата Газа

Израелският министър на защитата Авигдор Либерман подреди да се отворят още веднъж за артикули и хора граничните пунктове с линията Газа, четири дни откакто те бяха затворени поради изстрелването на палестинска ракета, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки Франс прес.

"Решението беше взето след отслабването на насилствените прояви в Газа през уикенда и положените от Хамас старания " за прекъсване на протестиращите, се споделя в изказване на министерството.

Изстреляна от Газа ракета аргументи вреди в град Беер Шева в Южен Израел, което докара до издаването на безсрочна заповед за затваряне на граничните пунктове за артикули и хора. Управляващото линията Газа придвижване Хамас обаче съобщи, че осъжда нападението и всички безразсъдни опити да се попречи на египетското ходатайство.

От 30 март насам в Газа има съвсем всекидневни митинги по границата с Израел. Представители на Хамас бяха видяни да се пробват да убедят хората да не се приближават до оградата, оповестява Агенция Франс Прес.

Засега обаче Израел не възобновява доставките на гориво за електрическата централа на Газа. Въпросът за подновяването им ще бъде прегледан след дни, според от събитията, акцентира министерството на защитата.

Освен това израелският министър председател Бенямин Нетаняху издаде заповед да се спре до второ разпореждане разрушаването на бедуинското село Хан ал Ахмар на Западния бряг, която притегли вниманието на международната общност. Целта е да се даде късмет на договарянията, оповестява канцеларията на премиера.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР