Израелският министър на енергетиката Израел Кац каза, че обсадата на

...
Израелският министър на енергетиката Израел Кац каза, че обсадата на
Коментари Харесай

Израел: Няма да има ток и вода в Газа, докато не бъдат освободени заложниците

Израелският министър на енергетиката Израел Кац сподели, че обсадата на Газа няма да спре, до момента в който израелските заложници не бъдат освободени.

„ Хуманитарна помощ за Газа? Няма да бъде включен нито един електрически ключ, няма да бъде отворен нито един кран за вода и няма да влезе нито един камион с гориво, до момента в който отвлечените израелци не бъдат върнати вкъщи “, сподели той в изказване.

Основната болница в град Газа разполага с гориво единствено за четири дни за своите генератори, споделят филантропичните групи. Обсадата на Израел значи, че храната и чистата вода са на привършване.

Военните в Тел Авив оповестиха, че задачата на днешните бомбардировки е подземна мрежа от тунели, построена от бойци на „ Хамас “.

„ Това, което „ Хамас “ направи, откогато пое контрола преди съвсем 20 години, беше да построи мрежа от тунели от град Газа и под град Газа чак до Хан Юнис и Рафах “, споделя представителят. По думите му Ивицата Газа има две равнища – цивилните на равнището на земята и втори под земята пласт за „ Хамас “.

„ Това, което се опитваме да създадем в този момент, е да достигнем до втория пласт, който „ Хамас “ е построила “, споделя той. „ Това не са бункери за цивилните в Газа, до които да имат достъп, когато Израел нанася удари “, прибавя той.

Семействата и близки на заложници, държани от „ Хамас “, са се свързали с Гершон Баскин, някогашен израелски договарящ, който обезпечи освобождението на израелския боец Гилад Шалит, държан в плен от „ Хамас “ в продължение на пет години, оповестява Би Би Си.

Пред Джулиан Уорикър в предаването „ Светът довечера “ Баскин съобщи, че беседва с Хамас, „ пробвайки се да ги убеди да освободят дамите и децата и да ни разрешат да доставим медикаменти “.

„ Мисля, че [Хамас] са също толкоз сюрпризирани, колкото и Израел, от триумфа си във военната операция… в опита си да отвлекат толкоз доста хора, колкото са отвлекли. “

За диалозите си с „ Хамас “ Баскин споделя: „ Вярвам, че дамите няма да бъдат изнасилвани, че цивилните жители няма да бъдат измъчвани. Не съм сигурен, че това е същото във връзка с бойците “.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР