Израелският актьор Идан Амеди от сериала Фауда е ранен тежко

...
Израелският актьор Идан Амеди от сериала Фауда е ранен тежко
Коментари Харесай

Актьор от Фауда тежко ранен в Газа

Израелският артист Идан Амеди от сериала " Фауда " е ранен тежко в Газа, заяви " Таймс ъф Израел ", на който се базира Българска телеграфна агенция. Според думите на бащата на Амеди той е превозен в болница за хирургическа интервенция.

Животът на Идан Амеди към този момент е отвън заплаха.  



Братовчед на Амеди е разгласил в Инстаграм апел към почитателите му да се молят за възобновяване на артиста и музикант. 

Идан Амеди е прочут с ролята си на Саги, боец от елитна израелска част, която взе участие в интервенции на Западния бряг и в Газа, в сериала " Фауда ". Актьорът е резервист към инженерния корпус на израелските отбранителни сили и е мобилизиран дни след офанзивите против Израел на 7 октомври м.г. Приет е в болница в Рамат Ган в понеделник следобяд. 

Малко преди да бъде ранен, Амеди е дал изявление в Газа пред израелски ефирен кореспондент, в което е споделил, че се усеща добре, само че е малко изтощен.

" Не знам по какъв начин да изиграя това ", пошегувал се е артистът пред кореспондента на " Ченъл 12 нюз ".

" Това, което са построили, е полуда ", дава отговор Амеди на въпрос за тунелите, които е разкрила неговата част. 

35-годишният Идан Амеди е музикант, създател на песни и артист. Той е роден и израснал в Йерусалим. Родителите му са кюрдски имигранти. Амеди се гордее с произхода си и постоянно приключва концертите си с ария на кюрдски. Актьорът е женен и има две деца. Отбил е военната си работа в инженерния корпус на израелските отбранителни сили сред 2006 година и 2009 г. 
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР