Израелските военновъздушни сили бомбардираха рано тази сутрин оръжейни складове на

...
Израелските военновъздушни сили бомбардираха рано тази сутрин оръжейни складове на
Коментари Харесай

Израелски изтребители поразиха военни обекти на Хамас в Газа след сблъсъци при граничната ограда

Израелските военновъздушни сили бомбардираха рано тази заран оръжейни хранилища на палестинските ислямисти от радикалното придвижване Хамас в линията Газа, пишат международните организации.

Това се случи в отговор на снощната проява с принуждение до издигната от Еврейската страна гранична ограда в региона, при която израелски служител на реда беше тежко ранен, предадоха международните организации.

Вчерашното принуждение избухна откакто стотици палестинци участваха в проява, проведена от ръководещата Газа формация Хамас, с цел да привлекат вниманието към израелско-египетската обсада на региона и във връзка 52-рата годишнина от пожара в джамията Ал Акса, съобщи ДПА.

Десетки хора се приближиха към укрепената гранична ограда и започнаха да хвърлят камъни и експлозиви към израелските бойци, прикривайки се зад гъстия черен пушек от подпалени автомобилни гуми.

Най-малко 24 палестинци, сред които и 13-годишен, са ранени от израелски огън, по данни на здравното министерство в Газа. Израелски граничен служител на реда е бил прострелян и е в сериозно положение, съобщи Асошиейтед прес.

В изказване израелската войска сподели, че в отговор на съпроводените с принуждение демонстрации изтребители са поразили четири обекта за депозиране и произвеждане на оръжия, принадлежащи на Хамас и че военните са разположили спомагателни сили в района покрай палестинския анклав. Израелската войска уточни, че Хамас продължава да води бранша Газа към гнет като употребява гражданското население, заяви ТАСС.

До момента няма информация за потърпевши при въздушните удари.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР