Израелските военни заявиха, че се опитват да наводнят ивицата Газа

...
Израелските военни заявиха, че се опитват да наводнят ивицата Газа
Коментари Харесай

Йоав Галант непреклонен - не се отказва от офанзива срещу Рафах

Израелските военни обявиха, че се пробват да " наводнят " линията Газа с помощи. Втори транспортен съд с хранителни артикули за бедстващите палестинци анклава се приготвя да отплава от кипърското пристанище Ларнака, претрупан с 300 тона хранителни артикули.

След като Съединените щати неведнъж приканиха Израел да се оправи с филантропичната рецесия в Газа, американският държавен секретар Антъни Блинкън разгласи, че се работи интензивно за морския кулоар за снабдяване на помощи.

Лидерът на демократическото болшинство в Сената Чък Шумър се разгласи за предварителни избори в Израел.

Израел би трябвало да направи " обилни корекции ", с цел да реализира дълготраен мир с палестинците, съобщи водачът на болшинството в американския Сенат Чък Шумър, който дефинира като " сериозна неточност ", в случай че държавното управление на Нетаняху продължи да отхвърля решението за две страни. Шумър, който е най-високопоставеният еврейски политик в Съединените щати, прикани за провеждането на предварителни избори в Израел, защото " доста жители са изгубили доверието в кабинета ".

На собствен ред държавният секретар Антъни Блинкън удостовери, че макар напъните на израелското държавно управление да отбрани Израел от опасността, която съставлява " Хамас ", то би трябвало да трансформира сигурността на цивилните и филантропичната помощ за хората в потребност в собствен приоритет. След конферентен диалог с представители на Кипър, Англия, Обединените арабски емирства, Катар, Европейски Съюз и Организация на обединените нации за организирането на морски кулоар за доставка на филантропична помощ за жителите на Газа Блинкън акцентира:

" Този кулоар ще разреши разпределението на до 2 милиона пакета хранителни артикули, медикаменти и друга филантропична помощ дневно, само че ще отнеме време, макар че работим интензивно. И желая да подчертая: помощта през този кулоар е единствено допълнение, а не сурогат на други способи за изпращане на филантропични доставки в Газа ".

Независимо от интернационалния напън израелският министър на защитата Йоав Галант загатна, че не се отхвърля от атака против най-южния град в линията Газа - Рафах, където са се струпали над два милиона палестинци.

" Терористите няма къде повече да се скрият ", написа Галант в обществената мрежа " Х ".

Необичайно сериозно за израелски боен, бригаден военачалник Дан Голдфус, който командва израелските сили в град Хан Юнис, прикани израелското държавно управление да е " на висотата " на бойците, които се бият в Газа. Пред публицисти генералът се обърна към политическите водачи с рецензия, че " не всеки взе участие " във военните дейности, имайки поради ултраортодоксалните евреи, които могат да се освобождават от военна работа. По-рано министърът на защитата Галант показа промяна, с която да отпадне тази опция.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР