Израелските военни ще запазят контрола върху Ивицата Газа след войната,

...
Израелските военни ще запазят контрола върху Ивицата Газа след войната,
Коментари Харесай

Израелските военни са убили 150 терористи от ''Хамас''

Израелските военни ще запазят контрола върху Ивицата Газа след войната, съобщи израелският министър председател Бенямин Нетаняху, като добави, че контролът няма да бъде оставен на интернационалните сили, оповестиха израелски медии, представени от ДПА.
 
По-рано обаче Нетаняху съобщи пред Fox News, че Израел няма се опита да превземе, ръководи или окупира Газа. Премиерът добави, че Израел желае да даде на Ивицата Газа и на самия Израел по-добро бъдеще в целия Близък изток и по тази причина " Хамас " би трябвало да бъде победен. Нетаняху акцентира, че Ивицата Газа би трябвало да бъде демилитаризирана, дерадикализирана и възобновена. Междувременно израелската войска разгласи, че ще убива бойците на " Хамас ", които стрелят от лечебни заведения в Ивицата Газа.
 
" Ако забележим терористи на " Хамас " да стрелят от лечебни заведения, ще създадем каквото би трябвало да се направи, ще ги убием ", сподели представителят на израелските сили Ричард Хеч. Times of Israel заяви, че IDF са завладяли основни постове на " Хамас " в град Газа, като са умъртвили към 150 терористи.
 
През последните дни 401-ва бригада е оглавила нахлуване против по този начин наречения аванпост Бадер - основният аванпост на батальона на бежанския лагер Ал-Шати на " Хамас " - ситуиран в непосредствена непосредственост до цивилни домове покрай бежанския лагер.
 
По време на нападението на поста Бадер войските са унищожили военни щабове и ракетни площадки. Отделно се показва, че 401-ва бригада е превзела различен пост на " Хамас " в региона и е унищожила цех за произвеждане на оръжия, позиции за изстрелване на ракети и тунели.
 
Съобщава се и че Роа Хания, внучката на ръководителя на политическото бюро на " Хамас " Исмаил Ханийе,е убита през днешния ден при въздушен удар на ИД в град Газа. " Ал Джазира " не дава доказателства за това, а Израел не е коментирал известието.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР