Израелските военни съобщиха, че по погрешка са убили трима заложници

...
Израелските военни съобщиха, че по погрешка са убили трима заложници
Коментари Харесай

Израелската армия убила трима еврейски заложници в Газа погрешка

Израелските военни оповестиха, че по простъпка са умъртвили трима заложници по време на акцията си в Газа. По-рано Ерусалим беше нападнат от ракети за първи път от 30 октомври, макар че те бяха прехванати от защитната система Iron Dome.

Израелската атака в Газа продължава. Жители оповестяват за сражения в северната, централната и южната част на анклава. Израелските военни обявиха, че няколко ракети са били прехванати над Ерусалим, малко откакто са прозвучали предупредителните сирени за въздушна паника. Въоръженото крило на " Хамас " уточни в изказване, че е изстреляло ракети към града " в отговор на ционистките всеобщи убийства на цивилни жители ". Спасителните служби на Израел не оповестяват за жертви и ранени.

Израелската войска разгласи, че е умъртвила трима заложници, държани в Газа, откакто са били " неправилно разпознати като опасност " в северния град Шеджая.Телата им са били върнати в Израел. Инцидентът се проверява, споделиха още военните и припомниха, че тяхна " задача е да открият изчезналите и да върнат всички заложници вкъщи ". Повече от 100 души остават в плен в Газа, откакто бяха хванати при офанзивите на 7 октомври в Израел. Израелският министър председател Бенямин Нетаняху назова убийството на заложниците непоносима покруса и за следващ път съобщи, че управляващите са решени да върнат пленниците вкъщи. Реакция пристигна и от Белия дом, където представителят на американския Национален съвет за сигурност Джон Кърби сподели, че убийството на тримата е трагична неточност.

Вчера пред Общото заседание на Организация на обединените нации, което разисква ситуцията в Ивицата Газа, израелският представител Гилад Ердан разкритикува признатата от международната организация резолюция, в която се упорства за неотложно помирение в анклава, и съобщи, че прекъсването на огъня ще резервира живота на бойците на " Хамас ". Преди това палестинският му сътрудник Рияд Мансур сподели, че израелската страна нападна сегашното и бъдещето на Палестина, като убива хора с разнообразни специалности като инженери, публицисти и учени.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР