Израелските военни са убили мъж, заподозрян в организирането на нападенията

...
Израелските военни са убили мъж, заподозрян в организирането на нападенията
Коментари Харесай

Израел ликвидира високопоставен ръководител на Хамас

Израелските военни са умъртвили мъж, обвинен в организирането на нападенията на бойци на " Хамас " през предишния уикенд, оповестиха Израелските сили за защита, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

Според ЦАХАЛ Мерад Абу Мерад, началник на системата за въздушно наблюдаване на " Хамас " в град Газа, е бил значително виновен за ръководенето на бойците по време на нападенията.

Бойците на " Хамас " изстреляха хиляди ракети от Газа, пробиха граничните отбрани и по-късно направиха брутално безредие в общини и на музикален фестивал в Южен Израел, като убиха над 1300 души и раниха 3391. Израел заяви, че са били взети и към 100-150 заложници.

Израел отговори с невиждани бомбардировки на Газа. По данни на министерството на опазването на здравето на линията Газа повече от 1900 палестинци са били убити, а над 6600 са били ранени при израелските офанзиви.

През нощта израелски военни самолети нанесоха удари по десетки цели на Хамас в линията Газа, като поразиха бойци на " Нухба " (специално поделение във военното крило на " Хамас " ) в крайбрежния анклав.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР