Израелските военни разширяват сухопътните си операции в Газа, като отприщиха

...
Израелските военни разширяват сухопътните си операции в Газа, като отприщиха
Коментари Харесай

Израел продължава да нанася удари по Газа, докато разширява сухопътните си операции

Израелските военни уголемяват сухопътните си интервенции в Газа, като отприщиха една от най-ожесточените бомбардировки през трите седмици на война с ръководещите на територията " Хамас ".


Огромни оранжеви проблясъци озариха нощното небе над град Газа, до момента в който въздушен удар след въздушен удар поразяваха разрушената територия, където достъпът до интернет и телефонната мрежа бяха прекратени.

Израелският боен представител Даниел Хагари съобщи, че армията " уголемява " сухопътните си интервенции след две следващи нощи на нахлуване на танкове.

Въоръженото крило на " Хамас " съобщи, че се бори с израелските сили в два региона в Ивицата Газа.

" Сблъскваме се с израелско сухопътно навлизане в Бейт Ханун (в северната част на линията Газа) и в източната част на Бурей (в центъра) и на място се водят яростни боеве ", се споделя в изказване на бригадите " Езедин ал Касам ".

" Хамас " съобщи, че Израел е " удвоил " броя на въздушните удари, като насочи нов апел за интернационалните старания за прекъсване на нападенията.

Но палестинската формация разгласи, че е " подготвена " за всяка инвазия, подредена от държавното управление на министър-председателя Бенямин Нетаняху.

" Останките на неговите бойци ще бъдат погълнати от земята на Газа ", съобщи в Telegram висшият член на политическото бюро на " Хамас " Еззат ал-Ришак.

В южната част на Израел бяха чути хеликоптери наоколо до границата с Газа, а от територията се издигаха облаци черен пушек.

Оранжевото зарево на пожарите в град Газа беше ясно очевидно, а пътищата от израелска страна бяха пусти.

По-голямата част от популацията, в това число кибуците, които пострадаха най-вече от офанзивите на 7 октомври, бяха евакуирани.

Палестинският Червен полумесец заяви, че услугите на спешна помощ са били нарушени.

" Напълно сме изгубили връзка с оперативната зала в линията Газа и с всички наши екипи, работещи там ", обявиха от Х, някогашния Туитър.

Израелската войска упрекна " Хамас ", че злоупотребява с лечебните заведения в Газа за военни цели - изказване, което " Хамас " бързо отхвърли.

Високопоставен консултант на израелското държавно управление съобщи, че " Хамас " " ще усети гнева ни тази нощ ". " Тази вечер започваме да отмъщаваме ", сподели Марк Регев. " Когато това завърши, Газа ще бъде доста друга. " Израел " ускорява натиска " върху Хамас и този напън ще продължи да се усилва, до момента в който не реализира задачата си, сподели той.

Общото заседание на Организация на обединените нации с голямо болшинство прикани за " неотложно, трайно и стабилно филантропично помирение " сред Израел и Хамас и изиска безконтролен достъп на помощи до обсадената линия Газа. Предложението, направено от Йордания, не е обвързващо, само че има политическа тежест, отразявайки степента, в която Съединени американски щати и Израел са изолирани в интернационален проект, до момента в който Израел ускорява наземните си интервенции.

Организация на обединените нации съобщи, че е загрижена, че военни закононарушения се правят и от двете страни на спора сред Израел и " Хамас ". " Обезпокоени сме от груповото наказване на жителите на Газа в отговор на жестоките офанзиви на " Хамас ", което също е еднакво на военни закононарушения ", съобщи представителят на службата на Организация на обединените нации за правата на индивида Равина Шамдасани.

Египетските военни оповестиха, че два безпилотни самолета, изстреляни от южната част на Червено море, са се разрушили в два курорта на Синайския полуостров, като единият от тях е паднал върху Таба, който се намира на границата с Израел. Съобщава се, че при случая са потърпевши шестима души, което е обезпокоителен знак за капацитета на спора да се популяризира.

Американски изтребители нанесоха рано въздушни удари по две места в Източна Сирия, свързани с иранския Корпус на гвардейците на ислямската гражданска война, заяви Пентагонът в отговор на множеството офанзиви с дронове и ракети против американски бази и личен състав в района, почнали при започване на предходната седмица.

Лидерите на Европейски Съюз единомислещо приканиха за филантропични коридори и " паузи " във войната сред Израел и " Хамас ".

Според данни на полицията оза малко повече от седмица в Лондон съвсем двойно са се нараснали случаите с антисемитски и ислямофобски подбуди. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР