Израелските военни разпространиха кадри от видеонаблюдение на няколко въздушни удара

...
Израелските военни разпространиха кадри от видеонаблюдение на няколко въздушни удара
Коментари Харесай

Израелските военни разпространиха кадри: Готвим се за „безмилостни атаки“, за да ликвидираме „Хамас“

Израелските военни разпространиха фрагменти от видеонаблюдение на няколко въздушни удара в Ивицата Газа, като обявиха, че се готвят за " безмилостни офанзиви ", с цел да унищожават „ Хамас “.

Те се споделят Нурит Ицхак и Йохевед Лифшиц

В изказване Израелските сили за защита обявиха, че са поразили десетки въоръжени лица на „ Хамас “, които са се подготвяли да изстрелят ракети, а техните изтребители са поразили десетки здания и " площадки за подготовка на „ Хамас ", написа Ройтерс.

" Хамас " в това време упрекна Израел, че е умъртвил негов почитан водач.

58-годишният Омар Дарагме, родом от окупирания Западен бряг на река Йордан, бил открит мъртъв през вчерашния ден в израелски затвор, където излежаваше присъда.

„ Хамас “ ще освободи всички заложници, само че израелците би трябвало да спрат огъня “, споделя един от най-влиятелните палестинци на нашето време

Палестинското министерство на опазването на здравето заяви, че броят на жертвите в Газа е надхвърлил 5000 за двете седмици на израелски въздушни удари в отговор на нападението на „ Хамас “ на 7 октомври в южната част на Израел, при което ислямистката войнствена формация умъртви повече от 1400 души.

Министерството на здравеопазването на Газа заяви, че 436 души са били убити при бомбардировките през предходните 24 часа - множеството в южната част на крайбрежния анклав, до който са се струпали израелски войски и танкове за възможна сухопътна инвазия.

Лекари описват, че нямат съществени медикаменти, има заплаха и електричеството да спре

Междувременно Организация на обединените нации заяви, че 35 чиновници на Агенцията за подкрепяне на палестинските бежанци са били убити в Ивицата Газа от началото на войната сред Израел и " Хамас ", съобщи Франс прес, като се базира на международната организация.

Шестима сътрудници на организацията са изгубили живота си единствено през последните 24 часа.

" Отдаваме респект на 35-имата наши сътрудници, които бяха убити в Газа от 7 октомври до момента. Скърбим и ще ги помним. Това не са просто цифри. Те са наши другари и сътрудници. Много от тях бяха учители в нашите учебни заведения ", сподели в изказване организацията на Организация на обединените нации, като добави, че скърби за тази голяма загуба.

Няма информация за ранени и вреди

Броят на убитите чиновници се удвои единствено за три дни, откакто в събота организацията заяви, че е изгубила 17 свои сътрудници.

Всичко за спора в Близкия изток четете в нашия онлайн репортаж:

Следете всички събития в този онлайн репортаж
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР