Израелските власти разрешиха възобновяването на работата на контролно-пропускателни пунктове с

...
Израелските власти разрешиха възобновяването на работата на контролно-пропускателни пунктове с
Коментари Харесай

Израел отваря границата с Ивицата Газа

Израелските управляващи позволиха възобновяването на работата на контролно-пропускателни пунктове с Ивицата Газа, които останаха затворени за четири дни в отговор на ракетен обстрел от палестинска страна, съобщи РИА Новости.
По данни на Министерството на защитата на Израел контролно-пропусквателен пункт „ Ереза “ и „ Карем Шалом “ към този момент работят в естествен режим за прекосяване на хора и транспортни средства, откакто напрежението по границата отслабна, отбелязва още организация " Фокус ".
По-рано тази седмица министърът на защитата на Израел Авигдор Либерман разпореди затваряне на контролно-пропускателни пунктове с Ивицата Газа след ракетна офанзива от палестинска страна, която докара до ответни удари. Либерман издаде заповед за затваряне на „ Керем Шалом “ и „ Ереза “, както и ограничение на зоната, в която е позволен риболовът, до три благи (около пет километра).
Междувременно израелският министър председател Бенямин Нетаняху замрази проектите за разрушение на стратегически разположеното бедуинско село на окупирания Западен бряг, което притегли международното внимание. " Целта е да дадем късмет на договарянията и предложенията, които получихме от разнообразни органи, в това число и в последните дни ", се споделя в изказване на офиса на Нетаняху по отношение на ориста на Хан ал Ахмар.
Израелските управляващи настояват, че дребното село, ситуирано на изток от Йерусалим по пътя, водещ към Мъртво море, е било издигнато нелегално и даде период до началото на октомври за овакантяване на територията, отбелязва още AFP, представена от БГНЕС.
Съдбата на Хан ал Амар провокира интернационална угриженост, като европейските страни приканиха Израел да не започва ходове по разрушаването му.
В сряда основният прокурор на Международния углавен съд предизвести, че плануваната от Израел " евакуация със мощ " на селото може да съставлява военно закононарушение. Жителите отхвърлиха да изоставен сами, а Израел беше квалифициран да ги изгони и да унищожи селото.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР