Израелските власти екстрадираха в САЩ руския хакер Алексей Бурков, заподозрян

...
Израелските власти екстрадираха в САЩ руския хакер Алексей Бурков, заподозрян
Коментари Харесай

Израел предаде на САЩ руски хакер

Израелските управляващи екстрадираха в Съединени американски щати съветския хакер Алексей Бурков, обвинен в офанзиви против сигурността на банките и по-конкретно източване на банкови карти, съобщи радио " Свободна Европа ". Информацията беше доказана от юриста на Бурков - Михаил Ирони, пред организация " Новости ".

На 10 ноември Върховният съд на Израел отхвърли жалбата на отбраната против решението хакерът да бъде предаден на Съединени американски щати.

Предаването не американското правораздаване стана на фона на митинги от страна на Москва, която настояваше Бурков да бъде върнат в Русия. Руските управляващи предлагаха той да бъде сменен за израилтянката Наама Исахар, наказана при започване на октомври в Русия на 7 и половина години затвор по обвиняване за владение и контрабанда на опиати. При обиск на московско летище в багаж й багажа и бяха открити към 10 грама хашиш. Исахар призна за владение, само че изрично отхвърля обвиняването за контрабанда, по което е наказана.

Израелските медии упрекнаха Москва, че просто държи Исахар като заложничка, с цел да я замени за Бурков.

Програмистът от Санкт Петербург Алексей Бурков беше арестуван през декември 2015 година на летището в Тел Авив, по искане на Съединени американски щати.

Руснакът е основател на уебсайт за продажба на крадени данни, а също и на конгрес за другарство на хакери. /lamqta.com
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР