Израелските въздушни удари, насочени тази нощ срещу позиции на сирийския

...
Израелските въздушни удари, насочени тази нощ срещу позиции на сирийския
Коментари Харесай

Израел удари ирански склад в Сирия, има много загинали

Израелските въздушни удари, ориентирани тази нощ против позиции на сирийския режим и на неговите ирански съдружници в Сирия, са лишили живота на минимум 11 бойци, измежду които двама сирийски военнослужещи. Това оповестява сирийският Център за наблюдаване на човешките права, съобщи Франс прес.

Бомбардировките са поразили ирански хранилища за оръжия в региона на Дамаск. Цели са били изумени и в южната част на страната, в провинция Судейда, добавя Центърът за наблюдаване на човешките права.

Израел към този момент заяви, че е направил ударите в Сирия против ирански позиции и позиции на сирийския режим. Това са най-кръвопролитните израелски удари в Сирия от няколко месеца насам, споделя шефът на Центъра за наблюдаване на човешките права Рами Абдел Рахман.

През май предходната година Израел нанесе десетки въздушни удари против, както той сподели тогава, ирански цели в Сирия. Тогава ударите бяха в отговор на " ирански ракети " по израелската територия, изстреляни от сирийската територия, напомня Франс прес. В тези удари починаха 27 бойци, измежду които 6 сирийски военнослужещи и 21 непознати бойци, от които 11 иранци.

Според Центъра за ръководство на защитата към съветското министерство на защитата жертви на израелските удари в Сирия от тази нощ са станали 4 сирийски военнослужещи. Шестима сирийски военнослужещи са били ранени, съобщи ТАСС. В резултат на ударите отчасти е развалена инфраструктурата на интернационалното летище в Дамаск.

Центърът оповестява, че тази нощ в границите на към 45 минути военновъздушните сили на Израел са нанесли три удара по територията на Сирия от западно, югозападно и южно направление.

Руското ведомство добавя, че сирийските противовъздушни сили са унищожили над 30 крилати ракети и управляеми авиобомби при въздушния обстрел от страна на израелските Военновъздушни сили.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР