Израелските въоръжени дронове носят гравитационни бомби, които не издават никакъв

...
Израелските въоръжени дронове носят гравитационни бомби, които не издават никакъв
Коментари Харесай

Израелската армия разполага с дронове, които пускат гравитационни бомби

Израелските въоръжени дронове носят гравитационни бомби , които не издават никакъв тон и не отделят никакъв пушек, до момента в който падат, поради което съперникът мъчно може да ги забележи в точния момент и да ги избегне, а най-големият модел на тези безпилотни самолети може да носи до 1 звук муниции , заяви израелската войска, представена от Ройтерс.

След повече от две десетилетия секретност през юли Израел най-сетне призна, че армията му разполага в арсенала си с въоръжени дронове. През ноември израелски военачалник даде детайлности за употребяваните системи, които са внедрени във военновъздушните сили и артилерията.

Те са с дистанционно управление , а задачата им на бойното поле е да пускат бомби или да правят разузнаване, след което да се завърнат в базата си. Те са разнообразни от дроновете камикадзе, за които Иран заяви, че са били употребявани при нападението от края на предходната седмица против боен цех в Исфахан - случай, който Израел отхвърли да разяснява.

Висш израелски офицер съобщи пред Ройтерс, че флотилията от въоръжени дронове на Израел включва моделите " Херон Търговско предприятие ", който е с размера на пътнически аероплан и се създава от държавната компания " Израел Аероспейс Индъстрис ", и по-малкия " Хермес " на " Елбит Системс ".
Първият от упоменатите безпилотни летателни апарати " е най-тежкият дрон, с който израелската войска разполага. Той може да носи муниции и да лети с потребен товар от към 1 звук. "

Израелските производители не разясняват обществено характерностите на дроновете, защото по думите на източници от израелската военна индустрия такива са напътствията към тях от министерството на защитата - да се пази конфиденциалност.

Офицерът, който заради поверителното естество на въпроса също пожела анонимност, сподели, че при продажби на дронове, способни да носят бомби, съответните покупко-продажби ще бъдат подписани сред израелското държавно управление и това на съответната страна клиент, което автоматизирано отстранява потребността от гласност.

Всички муниции за дроновете са израелско произвеждане, сподели офицерът. " Те (бомбите) падат свободно и могат да доближат скоростта на звуковата преграда ", уточни той.
Тези бомби не са със системи за задвижване, които да издават звук, допускащ да бъдат чути, нито образуват пушек от реактивна бликам, по която да бъдат видяни.

Офицерът не пожела да показа повече детайлности за техническите характерности на бомбите. Той добави само, че тези дронове са по този начин замислени, че когато нанасят удар, " никой няма да ги чуе, нито ще ги види " .

Това значи, че щом витловите им мотори не могат да бъдат чути ясно от земята, тези апарати летят на задоволително огромна височина, отбелязва Ройтерс.

При бойни дейности зимно време, както при войната в Газа през зимата на 2008/2009 година, дроновете би трябвало да летят под облаците, с цел да могат да се употребяват камерите им за набелязване на цели, само че това значи, че тогава може да бъдат чути.

" Така се губи детайлът на изненадата ", сподели офицерът.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР