Израелските удари по ивицата Газа са довели до безпрецедентна човешка

...
Израелските удари по ивицата Газа са довели до безпрецедентна човешка
Коментари Харесай

ООН: Израелските удари по Газа са довели до безпрецедентна човешка катастрофа


Израелските удари по линията Газа са довели до " невиждана човешка злополука " на палестинската територия , съобщи в неделя организацията на Организация на обединените нации за поддръжка на палестинските бежанци, представена от Агенция Франс Прес.

" През последните осем дни в линията Газа не е позволена нито една капка вода, нито едно житно зърно, нито един литър гориво ", съобщи пред публицисти Филип Лазарини, общоприет комисар на организацията. В неделя Израел заяви, че водоподаването в южната част на палестинския анклав е обновено.

Приблизително 1 млн. са били разселени през първите седем дни на спора в Газа

" Около един милион души са били разселени през първите седем дни от войната в Газа. Броят евентуално ще бъде по-висок, защото хората не престават да напущат домовете си ", сподели шефът на връзките на UNRWA Жулиет Тума пред AFP.

Лидерите на 27-те страни от Европейския съюз подчертаха в взаимно изказване, оповестено през днешния ден, " правото на Израел да се пази в сходство с филантропичното и интернационалното право от жестоките и безразборни офанзиви " на " Хамас ", съобщи Франс прес.

" Потвърждаваме смисъла на даването на незабавна филантропична помощ и сме подготвени да продължим да поддържаме най-нуждаещите се цивилни в Газа, в съгласуваност с нашите сътрудници, като в същото време подсигуряваме, че тази помощ няма да бъде отклонявана от терористични организации. От значително значение е да се предотврати районна ескалация ", прибавиха те.

Сухопътната атака, която израелската войска наподобява приготвя против линията Газа, " може да докара до геноцид с невиждани размери " , предизвестиха ръководителите на Арабската лига и Комисията на Африканския съюз в Кайро.

Ахмед Абул Гейт и Муса Факи също по този начин приканиха " Организация на обединените нации и интернационалната общественост да спрат злополуката ". От 7 октомври насам изненадващото нахлуване на " Хамас " против Израел и ответните бомбардировки на израелската войска в Газа доведоха до гибелта на хиляди хора и до разселването на един милион души от двете страни.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР