Израелските учени са много близо до създаването на ваксина срещу

...
Израелските учени са много близо до създаването на ваксина срещу
Коментари Харесай

Израелски учени са близо до създаването на ваксина срещу коронавируса

Израелските учени са доста покрай основаването на ваксина против новия ковид, съгласно министърът по науки и технологии Офир Акунис, написа вестник Jerusalem Post.

Ако всичко върви по проект, имунизацията може да бъде подготвена в границите на седмици и да влезе в продажба до 90 дни. „ Поздравления за института MIGAL за този трогателен пробив “, съобщи Акунис.

„ Уверен съм, че ще има бърз напредък и в бъдеще, който ще ни разреши да дадем нужния отговор на тази сериозна световна опасност от COVID-19”, сподели още той, като имаше поради формалното наименование на заболяването, обещано й от Световната здравна организация (СЗО).

Коронавирусът продължава да бъде опасност, задава ли се ваксина

В последните четири години, учените от института MIGAL създават ваксина за инфекциозния бронхитен вирус, който провокира бронхит у домашните птици. Ефективността на имунизацията е била добра в нейните проби във Ветеринарния институт.

„ Нашата базова идея беше да разработим технологията, а не особено ваксина за този или оня тип вирус “, споделя доктор Чен Кац, водачът на екипа на института MIGAL по биотехнологии.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР