Израелските сили за сигурност съобщиха, че във вторник са убили

...
Израелските сили за сигурност съобщиха, че във вторник са убили
Коментари Харесай

Трима убити и ранени при сблъсъци в Западния бряг -

Израелските сили за сигурност оповестиха, че във вторник са умъртвили обвинен терорист във втория по величина град в Западния бряг - Наблус, откакто са обсадили дома му, оповестява YNET NEWS. Палестинците настояват, че други двама души са били убити, а десетки са били ранени при конфликтите.

Ибрахим ал-Наблуси е бил обвинен, че е правил стрелби против израелци на Западния бряг дружно с други трима мъже, които са били убити от войските през февруари предходната година. Ал-Наблуси, който не е бил обвързван с терористична организация, тогава е избягал и от този момент силите за сигурност се пробват да го открият и задържат.

След предоставена от Шин Бет разследваща информация за местонахождението му къщата на ал-Наблуси е била обградена от бойци в ранните утринни часове през днешния ден. Те изстреляли ракети по постройката, една от които я е разрушила.

Военните обявиха, че ал-Наблуси пръв е разкрил огън.

В обява в обществените медии обвиненият в тероризъм твърди, че е бил обграден. " Обичам ви и ще умра като страдалец, другари ", споделя Ибрахим в известие, което е записал по време на 3-часовата блокада. " Обичам майка си. Грижете се за родината. Не се предавайте ".

Тялото му беше взето от тълпата и пренесено през улицата на града.

Губернаторът на Наблус Ибрахим Рамадан разгласи стачка в целия град в отговор на израелските дейности.

Миналия месец при опит за арест в Наблус се стигна до въоръжена борба. Най-малко четирима палестинци бяха убити, а други бяха ранени при престрелката с бойците.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР