Израелските сили за отбрана (ЦАХАЛ) съобщиха, че групировката Хамас е

...
Израелските сили за отбрана (ЦАХАЛ) съобщиха, че групировката Хамас е
Коментари Харесай

Хамас предаде на Червения кръст 12 заложници от Газа срещу свобода за 30 палестински затворници

Израелските сили за защита (ЦАХАЛ) оповестиха, че групировката " Хамас " е предала на Червения кръст 12 заложници от Газа – 10 израелци и двама непознати жители, предадоха ДПА и Българска телеграфна агенция.

Малко преди този момент представител на катарското външно министерство, представен от Ройтерс, сподели, че групата израелски заложници се състои от девет дами и едно малолетно лице.

" В осъществяване на уговорката в петия ден на филантропичната пауза 30 палестински цивилни ще бъдат освободени през днешния ден ", уточни в платформата " Екс " представителят и добави, че пленниците са били предадени на Международния комитет на Червения кръст.

По-късно израелските военни обявиха, че освободените 12 заложници към този момент се намират на израелска територия под защитата на специфичните им сили.

Това е петата група заложници, освободени като част от съглашението за преустановяване на огъня, контрактувано предходната седмица сред палестинската ислямистка формация " Хамас " и Израел, отбелязва ДПА.

 

Около 240 души бяха отвлечени в линията Газа по време на терористичните офанзиви на " Хамас " и други групировки в Южен Израел на 7 октомври.

 

Срокът на деяние на примирието, което влезе в действие предишния петък и в началото щеше да продължи четири дни, бе продължен с още два дни. Засега не е ясно дали той ще бъде продължен още.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР