Израелските сили за отбрана (IDF) заявиха, че групировката Ислямски джихад

...
Израелските сили за отбрана (IDF) заявиха, че групировката Ислямски джихад
Коментари Харесай

Израел обвини Ислямски джихад за удара по болница в Газа - неуспешен ракетен изстрел

Израелските сили за защита (IDF) обявиха, че групировката " Ислямски джихад " за осъществяването на удара по болничното заведение " Ал-Ахли ", при който починаха стотици.

Позовавайки се на разследваща информация и " разбори на оперативните системи на армията ", ЦАХАЛ оповестява, че ударът по болничното заведение е бил породен от несполучлив ракетен изстрел на " Ислямски джихад ". От ЦАХАЛ показват, че по време на детонацията в болничното заведение " Ал-Ахли " от региона, в който се намира лечебното заведение, са били изстрелвани ракети към Израел.

" Според разследващи данни от няколко източника, с които разполагаме, " Ислямски джихад " е виновен за (ракетния) обстрел на болничното заведение ", се споделя в изказване на ЦАХАЛ, представено от Times of Israel.

Вечерта на 17 октомври Министерството на здравеопазването на линията Газа заяви, че при израелския удар по болничното заведение " Ал-Ахли " са починали повече от 500 души. По-късно " Хамас " разгласи, че броят на починалите е повишен до 600 души, а повече от 900 са ранени.

Според изявления в международните медии жертвите са сред 200 и 300. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР