Израелските сили се готвят да нападнат Ливан, съобщи IRNA, като

...
Израелските сили се готвят да нападнат Ливан, съобщи IRNA, като
Коментари Харесай

Тревога, че Израел се готви да атакува Ливан

Израелските сили се готвят да атакуван Ливан , заяви IRNA, като се базира на телевизия LBC.

Според LBC " Хизбула " е била известена от неназована арабска страна за проектите на Израел да удари Ливан, защото желае да провокира безпорядък в региона.

Размяната на огън сред Израел и разположената в Ливан бойна формация продължава, като наскоро Тел Авив съобщи, че е поразил военни обекти на " Хизбула " .

В събота в обществените медии беше публикуван репортаж на кореспондент от ливанската мрежа " Ал Манар ", която е обвързвана с терористичната организация " Хизбула ", в който се цитират израелски медии и съгласно който израелското държавно управление ще разгласи война на Ливан до няколко часа , заяви " Маарив ".

Няма такъв репортаж от израелска медия, декларира " Маарив ", само че предизвестията в арабските медии провокират огромна угриженост в Ливан .

Междувременно ръководителят на фракцията на " Хизбула " в ливанския парламент Мохамед Раад предизвести Израел да не атакува. По време на панихида за един от терористите на " Хизбула " Раад съобщи, че сигурността на Ливан е над всичко и че " Хизбула " е добре готова за война и в случай че до момента Израел е усещал единствено частичната мощ на организацията, то при една тотална война " ще усети цялата ѝ мощност ".

" Хизбула " няма да спре ударите против Израел, остава отворена за разговор със Съединени американски щати

Последната позиция на ливанската формация

По-рано противотанкови ракети възобновиха огъня по северната част на Израел, откакто в селището Шломи се включиха ракетни сирени. Падането е било засечено в открита зона, само че досега не се оповестява за потърпевши или вреди. По-късно бяха задействани сигнали за паника в селищата Дафна, Гошер, Аджар, кибуц Дан, Шеар Яшув и Шнир заради опасения от навлизане на противников самолети .

Подновяването на нападенията идва, откакто в петък вечерта при удари на ЦАХАЛ в град Бейт Лиф в Южен Ливан бяха убити минимум четирима терористи от " Хизбула ". След това, през цялата съботна вечер, в северната част на Израел се чуваха огромен брой ПВО сирени . Сирените бяха чути в селищата Араб ал-Арамше, Адамит, Зраит и Шумра.
 Израелец е бил погубен от противотанкова ракета на
Израелец е бил погубен от противотанкова ракета на " Хизбула "

Още двама души са ранени при нападението

" Бойни самолети на ЦАХАЛ нападнаха две оперативни инфраструктури, в които са се намирали бойци на терористичната организация " Хизбула " - в село Бейт Лиф и военна конструкция в региона на село Дейр Амс в Южен Ливан ", удостовери представител на армията.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР