Израелските сили са обкръжили крепостта на Хамас в град Газа,

...
Израелските сили са обкръжили крепостта на Хамас в град Газа,
Коментари Харесай

Израелската армия казва, че град Газа е напълно обкръжен

Израелските сили са обкръжили крепостта на Хамас в град Газа, споделя израелската войска, до момента в който продължава офанзивата си против линията Газа.

Израелските отбранителни сили (IDF) споделиха, че бойци са взели участие в непосредствен пердах с бойци на Хамас, организиращи удари и тичане от тунели.

Организация на обединените нации заяви, че четири от нейните учебни заведения, употребявани като убежища, са били развалени и предизвести, че дефицитът на вода се утежнява.

Управляваното от Хамас министерство на опазването на здравето споделя, че над 9000 палестинци са били убити.

В четвъртък Агенцията на Организация на обединените нации за подкрепяне и работа (UNRWA) заяви, че четирима нейните учебни заведения, употребявани като убежища, бяха развалени за по-малко от 24 часа.

Съобщава се, че минимум 20 души са били убити в учебно заведение в бежанския лагер Джабалия, сподели UNRWA, до момента в който се оповестява, че дете е било убито в учебно заведение, превърнато в подслон в бежанския лагер Бийч.

BBC ревизира два видеоклипа от учебните заведения.

Едно извънредно графично видео, снимано в начално учебно заведение в бежанския лагер Джабалия в Северна Газа, демонстрира следствията, първо пред основната врата на учебното заведение, а по-късно и в основната двор.

Поне 20 души, мъртви или ранени, могат да се видят на земята, в това число мъже, дами и деца.

Вторият видеоклип, сниман в основния двор на главно учебно заведение в бежанския лагер Бийч, също в северната част на Газа, само че покрай средиземноморския бряг, демонстрира дирек пушек, издигащ се зад главната постройка на учебното заведение.

Няколко души, в това число деца, бягат за сигурност в двора, до момента в който някои поданици на лагера гледат от прозорците от горната страна. На назад във времето се чуват детонации, най-силните във видеото, което кара тълпата в двора да избяга в суматоха.

Властите на Хамас в Газа упрекнаха израелските въздушни удари. IDF към момента не е коментирала.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР