Израелските сили разширяват сухопътните си операции в ивицата Газа в

...
Израелските сили разширяват сухопътните си операции в ивицата Газа в
Коментари Харесай

Вниманието на света е приковано към войната в ивицата Газа

Израелските сили уголемяват сухопътните си интервенции в линията Газа в опит да унищожат „ Хамас “, написа в заглавие в. „ Файненшъл таймс “, оповестява Българска телеграфна агенция.

Хуманитарни организации ускоряват апелите си военните дейности да бъдат спрени, а американският президент Джо Байдън упорства за повече филантропична помощ за цивилните в линията Газа. В телефонен диалог с израелския министър председател Бенямин Нетаняху Байдън акцентира през вчерашния ден нуждата от „ неотложно и доста увеличение на потока от филантропична помощ “ за цивилното население в Газа, заяви Белият дом.

Израел разшири сухопътната си атака в Газа, а израелската войска насочи „ незабавен апел “ към палестинците, живеещи в северната част на анклава, да се изтеглят на юг, надалеч от епицентъра на боевете.

Даниел Хагари, представител на израелските въоръжени сили, съобщи, че Израел „ напредва със идващите стадии на войната, според нашия проект “ и „ последователно уголемява сухопътните си интервенции “. Говорителят сподели още, че „ десетки терористи “ са били убити по време на вчерашните офанзиви против Газа.

Израел бомбардира линията Газа в продължение на три седмици след нападението на „ Хамас “ против еврейската страна на 7 октомври, при което бяха убити минимум 1400 израелци – най-смъртоносният ден в 75-годишната история на страната. Освен това „ Хамас “ взе повече от 200 заложници, както цивилни, по този начин и военни, които към момента не са освободени.

Контролираното от „ Хамас “ здравно министерство на линията Газа заяви през вчерашния ден, че броят на убитите в палестинския анклав от началото на израелската атака е достигнал 8005 души и че ранените са 20 242, отбелязва „ Файненшъл таймс “.
„ Гардиън “
Тридесет и три камиона с филантропична помощ са влезнали в Газа през вчерашния ден през граничния пункт „ Рафах “, който се намира на границата на анклава с Египет, написа в заглавие в. „ Гардиън “.

Според информация на Ройтерс палестинците в северната част на Газа оповестяват за засилени въздушни и артилерийски удари в ранните часове на днешния ден.

При израелски въздушни удари са изумени региони наоколо до лечебните заведения „ Шифа “ и „ Ал Кудс “ в град Газа, а палестински бойци влязоха в конфликт с израелските сили в граничен регион източно от град Хан Юнис, в южната част на анклава, оповестява организацията, като се базира на палестински медии.

Боевете, които следим в Газа, бележат нова глава в близкоизточния спор. Последствията и мащабът на загубите към този момент са опустошителни, а неотдавнашната офанзива на „ Хамас “ и последвалата я война евентуално ще дефинират световната политика за години напред, акцентира „ Гардиън “.
„ Вашингтон пост “
Израел бомбардира Газа, а Байдън приканва за повече филантропична помощ за анклава, написа в заглавие в. „ Вашингтон пост “.

Израел разшири през вчерашния ден сухопътните и въздушните си интервенции в линията Газа, като подложи на натоварен обстрел северната ѝ част.

Според почитан американски чиновник връзките в обсадения анклав, прекратени от Израел в петък вечерта, са били отчасти възобновени през вчерашния ден сутринта по искане на държавното управление на Байдън.

Засилващите се апели за преустановяване на огъня или филантропична пауза обаче не бяха чути, отбелязва „ Вашингтон пост “.
„ Монд “
От 21 октомври в Газа са влезнали общо 117 камиона с филантропична помощ, написа френското издание „ Монд “.

Тази помощ е „ добре пристигнала “, само че не е задоволителна, сподели Службата за съгласуваност на филантропичните въпроси на Организация на обединените нации, която се притеснява от „ по-нататъшно утежняване на пагубната филантропична обстановка “ и от „ цивилен безредици “ в Газа.

„ Възпрепятстването на доставката на помощи може да съставлява закононарушение “, съобщи през вчерашния ден Карим Хан, прокурор на Международния углавен съд, откакто посети граничния пункт „ Рафах “, където е струпана интернационална филантропична помощ, предопределена за палестинските цивилни. „ Израел би трябвало неотложно да подсигурява, че цивилните ще получат храна и медикаменти “, добави Хан.
„ Фигаро “
Израел стартира втората фаза от интервенцията си в Газа, написа в заглавие в. „ Фигаро “.

В петък вечерта с масирани бомбардировки израелската войска стартира втората фаза на интервенцията си, провеждана в отговор на офанзивата на „ Хамас “ против еврейската страна от 7 октомври. Понастоящем частите на израелската войска работят на терен в североизточната част на палестинския анклав, към Бейт Ханун и Бейт Лахия, разяснява френското издание.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР