Израелските сили продължиха с въздушните и наземните си бомбардировки над

...
Израелските сили продължиха с въздушните и наземните си бомбардировки над
Коментари Харесай

От началото на конфликта: Близо 80% от населението на Газа е напуснало домовете си

Израелските сили продължиха с въздушните и наземните си бомбардировки над южната част на линията Газа, убивайки и ранявайки десетки палестинци. Съединените щати и Организация на обединените нации неведнъж призоваваха еврейската страна да защитава цивилното население. В Организацията на обединените народи генералният секретар Антонио Гутериш се обърна към Израел с послание да заобикаля по-нататъшни дейности, които биха влошили така и така тежкото филантропично състояние в ръководената от Хамас Ивица Газа. Той добави, че Тел Авив трябва да пощади цивилните от още премеждия. Най-близкият съдружник на Израел - Съединените щати, също заяви, че израелската атака в южната част на страната не би трябвало да повтаря " всеобщите " смъртни случаи сред цивилното население, които имаше в северната част на страната.
Хамас, употребява цивилни жители като жив щит и се крие зад тях. Така че това, което ясно декларирахме на Израел, е, че чакаме от тях да съблюдават интернационалното филантропично право и да създадат всичко допустимо, с цел да сведат до най-малко вредите за цивилното население. Не трябва да виждаме на юг това, което видяхме на север.
Матю Милър, представител на Държавния департамент

Близо 80% от над 2 млн. души насаление в Газа към този момент са напуснали домовете след началото на войната, която трансформира анклава в пустота. През осемте седмици на военни дейности Министерството на здравеопазването на Газа заяви, че са били убити минимум 15 899 палестинци, 70% от които дами или лица под 18 години. Според тях хиляди други са изчезнали и се притесняват, че са затрупани под развалините.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР