Израелските сили дадоха на лекарите, пациентите и разселените хора в

...
Израелските сили дадоха на лекарите, пациентите и разселените хора в
Коментари Харесай

Израел даде един час на болницата "Аш Шифа" в Газа да се евакуира

Израелските сили дадоха на лекарите, пациентите и разселените хора в болничното заведение " Аш Шифа " в Газа един час да изтеглят медицинския комплекс в събота, причинявайки " положение на голяма суматоха и боязън ", оповестиха " Ал Джазира " и Агенция " Франс Прес ".
 
Евакуирането в границите на толкоз малко време е " невероятно ", защото оборудването, което е бомбардирано и обсадено от израелски войски от дни, приютява към 7000 души, в това число пациенти, които са в сериозно положение, оповестява " Ал Джазира ", базирайки се на медицински източник в " Аш Шифа ".
 
" Те нямат никакви коли за спешна помощ, с цел да трансферират пациентите и недоносените бебета на юг (от Газа, бел. ред.) ", изяснява и ЕлСайед, докладвайки от Хан Юнис в южната част на Газа.
 
Става дума за минимум 35 недоносени бебета, които към този момент осем дни са отвън инкубаторите си заради липса на О2 и електричество. Те са били 39, само че четири са умряли късно в петък, а пет са в тежко положение, съгласно кореспондента на " Ал Джазира ".
 
В " Аш Шифа " има минимум 300 пациенти, някои или множеството от тях в тежко или сериозно положение, както и хиляди разселени фамилии. В град Газа и северните елементи няма транспортни средства заради липса на гориво, което значи, че хората би трябвало да се изтеглят пешком.
 
Израелската войска е наредила евакуацията по високоговорители и е инструктирала хората да се изтеглят през улица " Аш Рашид " - това не е нормалната улица или маршрут, по който хората, евакуиращи се на юг, би трябвало да поемат. Те нормално поемат по улица " Салах ал-Дин ", добавя ЕлСайед.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР