Израелските прокурори обвиниха министър-председателя Бенямин Нетаняху, че третира услугите като

...
Израелските прокурори обвиниха министър-председателя Бенямин Нетаняху, че третира услугите като
Коментари Харесай

Прокуратурата в Израел обвини Нетаняху в незаконна употреба на властта

Израелските прокурори упрекнаха министър-председателя Бенямин Нетаняху, че третира услугите като " валута " при откриването на правосъден развой за корупция, който дружно с неубедителните избори помрачи възможностите му да остане на поста си, съобщи " Ройтерс ".

Нетаняху, който отхвърля всички непозволени дейности по трите каузи против него, пристигна в Окръжния съд в Йерусалим с мрачен костюм и черна защитна маска, като се посъветва безшумно с юристи, до момента в който негови поддръжници и критици организираха бурни демонстрации извън.

Той си потегли, преди да бъде извикан първият очевидец да даде показания.

Междувременно израелският президент Реувен Ривлин стартира съвещания с партийни ръководители по отношение на това кой може да образува идващото съдружно държавно управление - асортимент след неубедително гласоподаване на 23 март не даде явен мандат нито на десния Нетаняху, нито на неговите противници.

" Връзката сред Нетаняху и подсъдимите стана валута, нещо, с което може да се търгува ", сподели прокурорът Лиат Бен-Ари, представяйки по този начин нареченото дело 4000, обвързвано с хипотетичната връзка на премиера със притежателите на уеб страница за вести.

" Тази валута може да изкриви преценката на държавния чиновник. "

Нетаняху, който е упрекнат в рушвет, машинация и нарушение на доверието в първия сходен развой на затънал израелски министър председател, се дефинира като жертва на политически стимулиран лов на вещици.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР