Израелските отбранителни сили са започнали да изпомпват морска вода в

...
Израелските отбранителни сили са започнали да изпомпват морска вода в
Коментари Харесай

Израел започна да наводнява тунелите на Хамас

Израелските отбранителни сили са почнали да изпомпват морска вода в системата от подземни тунели в Ивицата Газа, употребена от членовете на палестинската групировка Хамас за офанзиви против еврейската страна, оповестява американският вестник The Wall Street Journal, като се базира на чиновници на администрацията във Вашингтон, съобщи агенция  " Фокус ".

Стъпката на израелските военни има за цел да унищожи инфраструктурата на Хамас. Операцията по наводняването на тунелите може да отнеме няколко седмици.

В началото на декември вестникът заяви, че Израелските отбранителни сили са приключили инсталирането на пет помпени станции покрай бежанския лагер Ал Шати. Инсталациите са в положение да изпомпват вода от Средиземно море, с цел да наводнят тунелите в границите на няколко седмици. Както отбелязва вестникът, съвсем невероятно е да се пресметна въздействието от наводняването на тунелите върху почвата и подпочвените води, както и какво ще се случи с водоснабдителната и канализационната система в анклава. Освен това има възможност вследствие на наводняване рискови субстанции, които евентуално се намират в тунелите, да попаднат в почвата.

Подобна мярка, акцентира вестникът, може да сложи президента на Съединени американски щати Джо Байдън и неговата администрация в сложна обстановка и би довела до наказание от целия свят.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР