Израелските отбранителни сили нанесоха въздушни удари по Газа късно в

...
Израелските отбранителни сили нанесоха въздушни удари по Газа късно в
Коментари Харесай

На снимки: Израел нанася ответни въздушни удари по Газа след атака на Хамас

Израелските отбранителни сили нанесоха въздушни удари по Газа късно в събота в отговор на невиждано многостранно нахлуване от палестинската въоръжена формация Хамас на разсъмване. Съобщава се, че повече от 600 израелци са били убити при изненадващото нахлуване, а минимум 370 палестинци са били убити при въздушните удари против Газа.

Израелската войска нанесе ответни въздушни удари против Газа след невиждана офанзива от бойци на Хамас по време на огромен празник в Израел.

Поне 370 палестинци са били убити при ударите, а други 2200 са ранени, заяви здравното министерство в Газа. Няколко жилищни кули в Газа, в това число 14-етажната Палестинска кула, бяха превърнати в отломки.

Израелските отбранителни сили също удариха джамия в град Хан Юнис в южната част на Газа, както и високата кула Уатан, причинявайки сриването и на двете.

Много локални поданици потърсиха леговище в ръководените от Организация на обединените нации учебни заведения в Газа.

Агенцията на ООН за палестинските бежанци, UNRWA, каза, че повече от 20 000 души са потърсили заслон в нейните учебни заведения в линията Газа.

Израелските сили също нанесоха удари по морското пристанище на Газа, засилвайки продължаващата повече от 15 години обсада на района.

 

(ФРАНЦИЯ 24 с REUTERS, AFP, AP)

Източник: france24.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР