Израелските авиокомпании El Al, Israir и Arkia добавиха повече полети

...
Израелските авиокомпании El Al, Israir и Arkia добавиха повече полети
Коментари Харесай

Израелските авиокомпании увеличават полетите, за да върнат резервистите у дома

Израелските самолетни компании El Al, Israir и Arkia прибавиха повече полети във вторник, с цел да върнат вкъщи резервисти, съгласно техните уеб страници и летищните управляващи на Израел, макар че вероятността за още за задълбочаване на конфлита също провокира терзания в бранша по отношение на дефицита на личен състав, предава Ройтерс.

Израел сподели в понеделник, че е  и предизвести жителите на палестинския анклав Газа да се изтеглят в символ, че може да възнамерява наземно нахлуване в отговор на невижданата офанзива на палестинската формация Хамас през уикенда.

Отделно представителят на Държавния департамент на Съединени американски щати Мат Милър сподели, че държавното управление на Съединени американски щати е в диалог с разнообразни превозвачи, с цел да ги " насърчи " да обмислят обновяване на пътуванията към и от Израел, с цел да оказват помощ на редица американски жители да изоставен страната.

American Airlines във вторник краткотрайно спря всички полети до и от Тел Авив до 4 декември, откакто Delta Air Lines съобщи в понеделник, че ще анулира всички полети до Израел до 31 октомври, до момента в който United Airlines има за неопределен срок спрени полети.

Airlines for America, комерсиална група, представляваща огромните превозвачи на Съединени американски щати, съобщи във вторник, че продължава да разисква с държавните организации въпроса. " Ситуацията в Израел се развива бързо и нашите превозвачи не престават да вършат самостоятелни оценки за интервенции въз основа на насоки за сигурност и разследващи отчети ", сподели представител.

Въпреки че доста огромни самолетни компании анулираха полети до и от Израел, локалните превозвачи се стремят да усилят потенциала си най-малко през идващите дни. Много израелци пътуваха в чужбина предходната седмица за еврейски празник.
 Авиокомпании стопират полетите си до и от Тел Авив
Авиокомпании стопират полетите си до и от Тел Авив

Големи интернационалните самолетни компании стопираха или ограничиха полетите си след изненадваща атакаа на Хамас

На уеб страницата си Israir Airlines заяви, че предлага полети от Ларнака в Кипър, Корфу в Гърция и Батуми в Грузия, с цел да помогне на израелците да се върнат в страната.

Arkia оферираше полети от гръцката столица Атина до Ейлат в Южен Израел и от Маракеш в Мароко до Тел Авив, наред с други.

Флагманският транспортьор El Al добави полет от Атина във вторник. От El Al обявиха, че макар че не оферират безвъзмездни полети за резервисти, се пробват да поддържат налични цени. Резервистите са били таксувани 900 $ за полет от Съединените щати, 650 $ от Банкок и 300 $ от Европа за полети под четири часа, сподели представител.

Страховете от дефицит на личен състав в самолетните компании обаче набъбнаха с вероятността за понижаване на полетите.

Israir сподели, че графикът на полетите му може да бъде понижен през идващите дни, защото неговите задгранични екипажи са били помолени да изоставен страната, до момента в който някои израелски чиновници също са били извикани в армията.

Полети, евакуиращи чужденци, също напускаха летище Бен Гурион в Тел Авив.

Исландия заяви в понеделник вечерта, че е извела 126 исландци, петима жители на Фарьорските острови, четирима норвежци и 12 германци, които са били блокирани в Израел от Аман, Йордания, със спонсориран от държавното управление аероплан.

Полетите до Израел от Турция също бяха анулирани, в това число тези на националния транспортьор Turkish Airlines и бюджетния транспортьор Pegasus, съгласно Flightradar24 - уеб страница за следене на полети. Turkish Airlines съобщи на уеб страницата си: " Нашите полети до Тел Авив (TLV) са краткотрайно спрени до второ разпореждане. "
 Отложиха изключителния евакуационен полет до Тел Авив Обновена
Отложиха изключителния евакуационен полет до Тел Авив

Самолетът ще излети на следващия ден от летище София
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР