Израелските авиационни власти затвориха въздушното пространство над по-голямата част от

...
Израелските авиационни власти затвориха въздушното пространство над по-голямата част от
Коментари Харесай

Израел затвори за полети значителна част от въздушното си пространство


Израелските авиационни управляващи затвориха въздушното пространство над по-голямата част от страната. Главното летище „ Давид Бен-Гурион “ продължава да работи в естествен режим, макар случая с иранския дрон и последвалите въздушни удари на израелските Военновъздушни сили в Сирия.

Авиационните управляващи признаха, че за 15-20 минути са задържали няколко самолети, излитащи или кацащи от интернационалното летище в Тел Авив. „ В момента летището работи в естествен режим... Цялото въздушно пространство на север от Шфаим е затворено за полети “, обявиха от ръководството на израелските летища.

Малкият обитаем пункт Шфаим е ситуиран в центъра на страната, на към 20 км северно от Тел Авив, сред градовете Херцлия и Нетания.

Рано тази заран израелски вертолет смъкна над Голанските възвишения ирански дрон, нахлул във въздушното пространство на страната от Сирия. В отговор Армията за защита на Израел нанесе удари по ирански обекти в Сирия, оповестиха от армейската пресслужба. Говорителят на израелската войска Джонатан Конкрикус заяви в Туитър, че Военновъздушни сили на Израел са унищожили в Сирия ирански пункт за ръководство на дронове.

При въздушния удар сирийската Противовъздушна отбрана е обстреляла с няколко зенитни ракети израелски изтребител Ф-16. „ Израелските Военновъздушни сили нанесоха удари по детайли на системата за изстрелване на ирански летателни апарати от територията на Сирия. По време на офанзивата няколко зенитни ракети бяха изстреляни по аероплан на израелските Военновъздушни сили. Пилотите на един от самолетите са се катапултирали в сходство с процедурата. Летците са се приземили на територията на Израел и са настанени в болница за лекуване “, потвърдиха от израелската войска. Единият от водачите е в тежко положение, неговите родственици са известени.

Във връзка с случая израелският министър-председател Бенямин Нетаняху организира съвещания с кабинета по сигурността.

„ От започването на случая на север Нетаняху организира съвещания по въпросите на сигурността и управлява дейностите в действително време. Членовете на израелския кабинет по сигурността са осведомени в детайли за случилото се “, оповестява „ Аарец “. /ТАСС и РИА „ Новости “
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР