Израелски войници застреляха вчера 13-годишно палестинско момче по време на

...
Израелски войници застреляха вчера 13-годишно палестинско момче по време на
Коментари Харесай

Палестинско момче бе убито от израелски войници при сблъсъци на Западния бряг

Израелски бойци гръмнаха през вчерашния ден 13-годишно палестинско момче по време на сбълъсъци на окупирания Западен бряг, заяви палестинското здравно министерство, представено от Ройтерс.

Израелската войска съобщи, че палестинци са замеряли с камъни бойците на мястото на случая, източно от град Наблус в централната част на Западния бряг.

" Войниците дадоха отговор със средства за разпръсване на всеобщи вълнения и пукотевица с бойни патрони. Осведомени сме за известията за погубен палестинец. Инцидентът се проверява ", сподели израелската войска.

Момчето е било улучено в корема и е умряло скоро след откарването му в болница, оповестиха палестинското здравно министерство и лекари.

На шестима други палестинци е била оказана здравна помощ на мястото на конфликтите в село Бейт Даджан, откакто са вдишали сълзотворен газ, употребен от израелските бойци, заяви службата за незабавна помощ на палестинския Червен полумесец.

Насилието на Западния бряг - територия, превзета от Израел през 1967 година, не стихва, откогато мирните договаряния под егидата на Съединени американски щати бяха прекъснати през 2014 година

Палестинците желаят включването на Западния бряг, линията Газа и Източен Ерусалим в бъдещата им страна.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР