Израелски войници са простреляли и ранили 25 палестинци при протест

...
Израелски войници са простреляли и ранили 25 палестинци при протест
Коментари Харесай

Израел пак стреля по палестинци, ООН осъжда прекомерната сила

Израелски бойци са простреляли и ранили 25 палестинци при митинг на границата сред Ивицата Газа и Израел, часове откакто висшият комисар на Организация на обединените нации за правата на индивида разкритикува еврейската страна за потреблението на " несъразмерна мощ " против стачкуващи в региона през последните седмици, оповестява " Ройтерс ".

Израелските бойци също по този начин са употребявали сълзотворен газ в лимитираната зона от палестинската страна на 40-километровата гранична ограда, в опит да отхвърлен стачкуващите от ограждението.

Хиляди палестинци са взели участие в митинга под наслов " Марш на завръщането ", който се организира за пета поредна седмица. Палестински протестиращи и израелски бойци са влезнали в конфликти също по този начин и в Хеброн, като се оповестява за един леко ранен

Комитетът, организиращ митингите, съобщи, че маршът през тази седмица е отдаден на " бунтовната юноша ", с цел да уважи хилядите младежи, които идват да стачкуват всяка седмица в региона на граничната ограда.

Протестите ще продължат даже след 15 май, деня, в който палестинците означават Накба (Катастрофата), което е деня на основаването на Държавата Израел. Това разгласи водачът на радикалното палестинско ислямистко придвижване " Хамас " Исмаил Хания в сряда.

" Палестинският народ ще показва през целия месец Рамадан, с цел да се оправи с многото провокации, пред които сме изправени, и на първо място мирния проект, подсилен от американския президент Доналд Тръмп, наименуван " Сделката на века ", акцентира Хания.

" Ние ще превърнем това съглашение в гласовит пестник за администрацията във Вашингтон и всеки, който плете конспирации против палестинския народ ", закани се Хания.

34 палестинци бяха убити и 5 511 ранени в всеобщите митинги от 30 март насам, оповестиха от Службата на Организация на обединените нации за съгласуваност на филантропичните въпроси.
Върховният комисар на Организация на обединените нации за правата на индивида Зейд Раад ал Хюсеин настоя, че Израел би трябвало да приключи потреблението на несъразмерна мощ в Газа, както и че загубата на живот е " плачевна " и че " броят на ранените е замайващ ".

Очаква се хиляди палестинци да вземат участие в митингите тази седмица поради възходящия яд, изключително след погребението на Фади ал Бач в Ивицата Газа през вчерашния ден. Хиляда са участвали на погребението на палестинския инженер, работещ за " Хамас " по оръжейни планове, който беше погубен в Малайзия и за чиято гибел интернационалните медии показаха като виновни израелската загадка работа " Мосад ". /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР