Израелски въздушен удар по бежанския лагер Джабалия в северната част

...
Израелски въздушен удар по бежанския лагер Джабалия в северната част
Коментари Харесай

Последици от въздушния удар в Газа: Не се предвижда прекратяване на огъня

Израелски въздушен удар по бежанския лагер Джабалия в северната част на линията Газа лиши живота на десетки хора. 

Ръководеното от Хамас министерство на опазването на здравето, както и шефът на близката Индонезийска болница, оповестяват за минимум 50 души, убити при гърмежа. Важно е да се означи, че самостоятелната инспекция на точния брой жертви не е осъществена, защото обстановката към момента се развива, посочва CNBC. 

Освен това шефът на болничното заведение предизвестява, че главните генератори на електрическа енергия в болничния комплекс " Ал-Шифа ", както и въпросната Индонезийска болница в Газа, са на ръба на привършване на гориво, което евентуално може да докара до цялостно прекъсване на медицински действия.

Говорител на Отбранителните сили на Израел съобщи, че интервенцията на военните е довела до гибелта на почитан пълководец на Хамас – Ибрахим Биари. Предполага се, че той е една от основните фигури зад терористичната офанзива на 7 октомври. Множество медии акцентират, че все още гибелта на Биари не е публично доказана от самостоятелни институции. Ситуацията там остава нестабилна, като конфликтите сред израелските сили и Хамас се ускоряват, изключително в северозападната част на Газа, споделят публицистите на CNBC.

Сухопътните интервенции на Израел се уголемяват в Газа, като танкове и пехота вземат участие в сражения с палестински бойци в северната част на линията, оповестяват публицисти на Al Jazeera.  Заедно с това израелските отбранителни сили проведоха огромни военни интервенции на земята, като през миналото денонощие нанесоха удари по 300 обекта на Хамас.

Тези места включват пунктове за противотанкови ракети, пунктове за изстрелване на ракети и подземни комплекси. Говорителят на ЦАХАЛ Джонатан Конрикус изясни тактиката в изявление за MSNBC, заявявайки: " Имаме сухопътни елементи на [Израелските сили за отбрана], които уголемяват активността си в северната част на Газа, действайки взаимно със земни сили, въздушна поддръжка и морска съгласуваност. Тяхната цел е да открият контакт с врага, да влязат във взаимоотношение с него и да употребяват нашите благоприятни условия за битка с него. "

Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху акцентира в медийно изказване нежеланието си да се съгласи на преустановяване на войната с Хамас, окачествявайки сходно съглашение като еднакво на " капитулация " пред войнстващата формация. Той също по този начин хвърли отговорността за огромния брой жертви в Газа върху Хамас, обвинявайки групировката, че употребява цивилни жители като човешки щитове

Като реакция на последните събития, Боливия „ реши да прекъсне дипломатическите връзки с израелската страна в символ на отвод и наказание на нападателната и непропорционална израелска военна атака, провеждаща се в Ивицата Газа “, сподели заместник-министърът на външните работи Фреди Мамани по време на конференция във вторник вечерта. Министърът на президентството Мария Нела Прада също разгласи, че страната ще изпрати филантропична помощ в Газа. " Ние настояваме за преустановяване на офанзивите “ в Ивицата Газа, „ които до момента са предизвикали хиляди цивилни смъртни случаи и наложително разселване на палестинци “, сподели тя на конференцията.

И двете страни не демонстрират признаци на оттегляне в продължаващия спор а интернационалните апели за преустановяване на огъня и деескалация в района към момента не са дали резултати.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР