Израелски удари по Сирия убиха един цивилен, трима правителствени бойци

...
Израелски удари по Сирия убиха един цивилен, трима правителствени бойци
Коментари Харесай

Израелски удари в южна Сирия, има и убити

Израелски удари по Сирия убиха един граждански, трима държавни бойци и седем съюзнически задгранични бойци.
Сирийската обсерватория за човешки права (СНЧП), която преди този момент заяви за пет жертви от ударите в понеделник, съобщи, че подкрепените от Иран паравоенни бойци са измежду убитите при нападението.
 Израелски въздушни удари убиха сирийски бойци Израелски въздушни удари убиха сирийски бойци
Израелските въздушни удари късно в региона на град Палмира убиха девет сирийски бойци. BREAKING: Israel is bombing #Syria again, this...
Базираната във Англия СНЧП съобщи, че ударите са поразили позиции на сирийската войска на юг от Дамаск, както и позиции, принадлежащи на подкрепяните от Иран паравоенни формирования, в това число бойци от ливанското придвижване „ Хизбула “, в южната провинция Дараа.
СНЧП отбелязва, че не може да удостовери дали измежду убитите има бойци от „ Хизбула “.
Късно в понеделник сирийската държавна осведомителна организация САНА заяви, че " ционисткият зложелател е нанесъл удар... по някои от нашите военни позиции на юг от Дамаск и противовъздушната ни защита е противодействала ".
" Израелската офанзива докара до гибелта на двама мъченици и раняването на седем бойци ", сподели източникът, добавяйки, че огънят е пристигнал от посоката на окупираните от Израел Голански възвишения.
 Израел прихванал ракети изстреляни от Сирия, наподобява е имало и ответен удар Израел прихванал ракети изстреляни от Сирия, наподобява е имало и ответен удар
Израелската система за Противовъздушна отбрана прихвана четири ракети, изстреляни от прилежаща Сирия, предава AFP, като се базира на известие от армията....
По-късно се споделя, че при нападението е погубен и един жител.
Израел е направил стотици нападения в Сирия от експлоадирането на гражданската война през 2011 година, ориентирани против иранските сили и силите на „ Хизбула “, както и държавните войски.
Израелската войска рядко признава обособени удари, само че съобщи, че на 3 август е употребила бойни самолети, атакуващи хеликоптери и други бойни самолети, с цел да удари сирийски военни цели в южната част на Сирия.
Лидерът на „ Хизбула “ Хасан Насрала предизвести в неделя, че групата ще убие израелски боец за всеки от бойците си, погубен от еврейската страна, откакто един от бойците му беше погубен при израелски удар в Сирия на 20 юли.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР