Израелски танкове са изстреляли снаряди по територията на Южен Ливан

...
Израелски танкове са изстреляли снаряди по територията на Южен Ливан
Коментари Харесай

Израел изкара танкове, изстреляли са снаряди по територията на Южен Ливан

Израелски танкове са изстреляли снаряди по територията на Южен Ливан в зоната на Бастара, която е покрай оспорваната зона, известна като Фермите на Шебаа, съобщи организация " Ал Уатания ".

 

Снарядите са паднали в региона на обитаемоте места Кфар Шуба и Садана. 

 

Малко преди този момент представители на Хизбула са разположили палатков лагер в зоната. Според депутата от Хизбула - Касем Хашеми акцията на членовете на придвижването целяла да затвърди желанието на ливанците са си върнат контрола върху Фермите на Шебаа - територия, останала под контрола на Израел след израелското евакуиране от Ливан през май 2000 година Израелски военнослужещи са премахнали палатките там, като е последвал обстрел сред изралската войска и бойци на въоръженото крило на Хизбула.

 

Жителите на пограничните региони в Северен Израел бяха призовани да се изтеглят поради опасения от ескалация на напрежението на границата с Ливан, оповестява израелското издание " Йедиот ахронот ".

 

По-рано през днешния ден бе обявено за изстрелване от Ливан от Хизбула на снаряди и ракети по израелски позиции във Фермите на Шебаа.

 

Източник Българска телеграфна агенция

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР