Израелски прокурори повдигнаха обвинения срещу мъж, обвинен, че е наплюл

...
Израелски прокурори повдигнаха обвинения срещу мъж, обвинен, че е наплюл
Коментари Харесай

Повдигнаха обвинения на израелеца, наплюл посланика на Полша

Израелски прокурори повдигнаха обвинявания против мъж, упрекнат, че е наплюл полския дипломат , съобщи Ройтерс. Агенцията отбелязва, че случаят, който бе наказан остро от Полша, акцентира напрежението сред двете страни по отношение на антисемитизма и историята на Холокоста.

Заподозреният, Ерик Ледерман, е бил упрекнат в нахлуване и закани , излиза наяве от правосъдни документи.

Полицията заяви, че при случая във вторник в Тел Авив причинителят блъснал с ръка покрива на колата, в която пътувал дипломат Марек Магеровски , отворил вратата на транспортното средство и два пъти наплюл дипломата. Ако бъде приет за отговорен, обвиненият може да получи да пет години затвор.

65-годишният Ледерман се е извинил, споделил, че колата му е свирнала с клаксона и че той не е знаел, че Магеровски е в нея.

Обвиняемият описа, че е отишъл в полското посолство, с цел да пита за реставрация на парцели на неговото семейство, потърпевшо от Холокоста, и бил върнат. Служител на дипломатическото посланичество отправил по негов адрес антисемитска засегнатост, до момента в който бил там, съобщи още той.-->

Посланик Магеровски отхвърли тези изказвания на Ледерман.
 
Polski ambasador Marek Magierowski został zaatakowany fizycznie oraz słownie przed placówką dyplomatyczną w Tel Awiwie. W związku z tą sprawą ambasador Izraela została wezwana do MSZ.
— TOP TVP INFO (@TOPTVPINFO)

През последните месеци полско-израелските връзки се утежниха поради обвинявания, че държавното управление на националистическата партия " Право и правдивост " във Варшава толерира обновяване на антисемитско държание - нещо, което полските ръководещи отхвърлят.

Американски закон за реституцията на еврейска благосъстоятелност, отнета през Втората международна война, породи рецензии във Варшава и се прибави към напрежението с Израел по отношение на ролята на поляци в Холокоста, отбелязва Ройтерс.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР