Израелски командоси са открили тялото на заложник, държан в Хан

...
Израелски командоси са открили тялото на заложник, държан в Хан
Коментари Харесай

Израелски командоси откриха тяло на заложник в Хан Юнис

Израелски командоси са разкрили тялото на пленник, държан в Хан Юнис в южната част на линията Газа, оповестиха военните в събота, три месеца откакто той се моли за освобождението си във видео, оповестено от неговите похитители от палестинската формация " Ислямски джихад ", предава Ройтерс

Елад Кацир, 47-годишен фермер от кибуца Нир Оз, беше измежду 253 души, завлечени в Газа по време на трансгранична офанзива на 7 октомври от ръководени от Хамас палестински въоръжени мъже, която провокира продължаващата атака на Израел в анклава.

Кацир е бил погубен от " Ислямски джихад " , се споделя в изказването на военните, като то се базира на информация от разузнаването, която не дава детайлности.

До момента няма коментар в канала Telegram, употребен от " Ислямски джихад " по време на войната.
 Израел освободи двама заложници в Рафах
Израел освободи двама заложници в Рафах

Съпровождащите въздушни удари са умъртвили 37 души и са ранили десетки

Бащата на Кацир, Авраам, е измежду към 1200 души, убити в Израел на 7 октомври , съгласно публични данни, до момента в който майка му Хана също е взета за заложница , само че бе освободена през ноември при, преобладаващото ислямистко придвижване в Газа.

Катарските и египетските медиатори се пробват, към този момент безуспешно, да обезпечат ново помирение, което може да върне някои от останалите 129 заложници. която съгласно здравните чиновници в Газа е умъртвила повече от 33 000 палестинци. Израел обаче е безапелационен в желанието си да унищожи изцяло Хамас.

Във видео от 8 януари, оповестено от Islamic Jihad online, Кацир сподели: " Бях покрай гибелта повече от един път. Цяло знамение е, че към момента съм жив... Искам да кажа на фамилията си, че доста ги обичам и доста ми липсват. "

Въз основа на разнообразни източници на информация Израел е оповестил минимум 35 заложници за мъртви в плен в Газа. Палестинските фракции обявиха, че Докато удостоверява това в няколко случая, Израел споделя, че в други заложници, чиито тела са били открити, са имали следи от екзекуция.
 Байдън прикани Египет и Катар да окажат напън върху Хамас да освободи заложниците
Байдън прикани Египет и Катар да окажат напън върху Хамас да освободи заложниците

Директорът на Централно разузнавателно управление на САЩ Бил Бърнс ще пътува до Кайро този уикенд
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР